Hopp til innholdet

Kari Skjønsberg-dagene 2015: «På flukt, på vent, på eventyr? – om krig i barne- og ungdomslitteratur»

Kari Skjønsberg-dagene er en todagers konferanse som arrangeres for niende gang. Det blir formidling av barne- og ungdomslitteratur, barne- og ungdomslitteraturforskning, prisutdeling og forfattermøter.

Bokforsider_collage_300dpi_2391px

Foto: Aschehoug/Cappelen Damm/Nasjonalbiblioteket

Mange ulike sider ved barn og krig i litteraturen tas opp; blant annet selvbiografiske tekster og dagbøker, krigen som motiv i ulike sjangrer, barnelitteraturproduksjon under okkupasjonen av Norge, og krigsmotivet i japansk barnelitteratur. Forelesere blir Anna Karlskov Skyggebjerg, Jakob Lothe, Einar Økland, Anne Kristin Lande, Tonje Vold, Anne Thelle og Kjersti Lersbryggen Mørk. Det blir opplesing ved Marianne Kaurin og samtale med Helga Flatland.

Konferansen er et samarbeid mellom Høgskolen i Oslo og Akershus, Institutt for arkiv, bibliotek- og informasjonsfag (HiOA), Nasjonalbiblioteket (NB) og Norsk barnebokinstitutt (NBI). Programkomiteen består av Åse Kristine Tveit, (HiOA), Anne Kristin Lande (NB) og Birgitte Eek (NBI)

Program Kari Skjonsberg-dagene

Om bidragyterne

 

Praktisk informasjon

Konferansen finner sted i Nasjonalbibliotekets auditorium, Henrik Ibsensgate 110, Oslo. (Solli plass)

Arrangementet er gratis.

Påmelding:

Påmelding til Nasjonalbiblioteket innen tirsdag 4. mars

NB: Hvis du ønsker å delta på bare en av dagene, meld deg på i linken over, og gi i tillegg beskjed til Anne Kristin Lande i Nasjonalbiblioteket om hvilken dag du deltar. Du finner hennes e-post i samme link.

Velkommen!

 

Relaterte innlegg