Hopp til innholdet

Vi har åpnet ny utstilling!

Torsdag 26. februar åpnet vi en ny utstilling med navnet «Fra perm til skjerm på jakt etter fortellinger». Det var fullt hus på åpningen som startet med en introduksjon av Liv Marit Weberg. Hun var praktikant hos NBI høsten 2014 og hovedansvarlig bak selve utstillingen. Utstillingen stiller spørsmål om hva som skjer med litteraturen i nye medier som for eksempel apper og om hva som skjer med leseropplevelsen når litteraturen ikke kun formidles gjennom bøker.

Utstillingen baserer seg på boken «Jakten på fortellinger – Barne- og ungdomslitteratur på tvers av medier», som er et resultat av et forskningsprosjekt, ledet av Elise Seip Tønnessen. Hun tok mikrofonen etter Weberg og fortalte om arbeidet med boken, og viste også frem ressurssidene som er blitt laget til den. Disse er ment som et supplement til boken og presenterer diskusjonstemaer, oppgaver og tilleggsressurser til de fleste kapitlene.

Åpningen fortsatte med innlegg fra Marie Kleve, barnelitteraturanmelder i Dagbladet, Ruth Seierstad Stokke, høgskolelektor ved allmennlærerutdanningen Høgskolen Oslo Akershus, Harald Fougner, konst. direktør for Gyldendal Litteratur og Ragnhild Malfang, biblioteksjef Sørum kommune. De var invitert for å diskutere om litteraturforståelsen, kritikken og formidlingen til barn og unge blir bedre når man betrakter barne- og ungdomslitteraturen fra et medieperspektiv. Deretter ble det en panelsamtale mellom deltakerne og publikum. Du kan se deler av paneldebatten på vår facebookside. Under kan du se bilder fra arrangementet.

 

Relaterte innlegg