Hopp til innholdet

Kulturdepartementets priser deles ut 10. mars

Illustrasjon: Marianne Gretteberg Engedal, vinner av Bildebokprisen 2019

Norsk barnebokinstitutt har gleden av å invitere til utdelingen av Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2020.

Prisene deles ut av kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja onsdag 10. mars 2021 kl. 13.00.

Deles ut på nett

Årets prisutdeling blir heldigital på grunn av korona-situasjonen, du kan følge sendingen her fra kl. 13.00 onsdag 10. mars.

Program

  • Kunstnerisk innslag ved slampoet Sofia Knudsen Estifanos og musiker Arthur Kay
  • Velkommen ved Kristin Ørjasæter, direktør ved Norsk barnebokinstitutt
  • Tale og prisutdeling ved kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja
  • Juryens begrunnelse ved juryleder Asbjørn Kolberg
  • Prisvinnerne har ordet
  • Norsk barnebokinstitutts direktør takker av

For bokåret 2020 er til sammen 27 forfattere, illustratører, tegneserieskapere og oversettere nominert innenfor disse 7 kategoriene: Litteraturprisen, Bildebokprisen, Fagbokprisen, Debutantprisen, Tegneserieprisen, Illustrasjonsprisen og Oversetterprisen.

Les juryens begrunnelser for de 21 nominerte titlene her.

Akkompagnert poesi

Prisutdelingen byr på et kunstnerisk innslag ved slampoet Sofia Knudsen Estifanos, som også har virket som programleder i Barne-TV, skuespiller, konferansier og skrivekursholder. Som slampoet har Estifanos opptrådt på arrangementer i regi av Fortellerfestivalen, SPKRBOX-festivalen, Norsk Folkehjelp, NRK, Slottsfjellfestivalen, Pride og UiO. I 2016 hadde hun premiere med forestillingen På vei mot no’ innmari ålreit på Torshovteateret i forbindelse med SPKRBOX-festivalen.

Med seg har hun pianist og universitetslektor Arthur Kay, som startet sin karriere som organist for Arnie «Skiffle Joe» Norse på kultkneipa Tranen i Oslo, og senere har spilt med blant andre The Switch, Ivan Ave, Orions Belte og Dr. Kay and His Interstellar Tone Scientists og som soloartist.

Norsk barnebokinstitutt administrerer jury og prisutdeling.
Les mer om Kulturdepartementets priser.

Velkommen!

Relaterte innlegg