Hopp til innholdet

Anders N. Kvammen. Månedens illustratør i desember 2016/januar 2017

Da jeg var ca 18 år, var jeg på en ferie med mine foreldre i en bitteliten landsby i Frankrike. Jeg kjedet vettet av meg, og satt og skriblet på en liten tegneblokk jeg hadde tatt med. Men til forskjell fra andre ganger, ble jeg plutselig fornøyd med det jeg tegnet – siden den gang har tegning alltid vært med meg. Jeg tegner nesten hver eneste dag, og mye av det jeg tegner er kun for min egen glede.

Det er først i senere tid via forlaget No Comprendo Press at jeg begynte å lage tegneserier, og Ungdomsskolen er min første bokutgivelse. Jeg har ellers vært på trykk flere ganger i antologier som Forresten og Smuss.

Når jeg arbeider med et prosjekt, pleier jeg å ha godt med kaffe i nærheten. Jeg har tidligere hatt kontor, men sitter nå hjemme. Jeg prøver å starte tidlig på dagen, men det blir som regel kveldsarbeid, ofte til langt på natt.

Når jeg skisser opp serier, hører jeg gjerne på musikk. Når jeg tusjer, hører jeg på podcast. De beste øyeblikkene er de hvor jeg rett og slett ”glemmer at jeg er meg selv” fordi jeg er så oppslukt i arbeidet.

Jeg bruker aldri farger i arbeidene mine – det er rett og slett fordi jeg synes sort og hvitt gjør seg best med min tegnestil, og fordi jeg er inspirert av andre serietegnere som også jobber fargeløst. Liker utrolig mye forskjellig fra norske tegnere, men for tiden har jeg en stor bunke med svenske tegneseriebøker som jeg gleder meg til å lese meg igjennom.

Anders N. Kvammen vant Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok 2016 med boka Ungdomsskolen.

Se også anderkvammen.com

Relaterte innlegg

Stikkord: