Hopp til innholdet

Kaia Linnea Dahle Nyhus. Månedens illustratør i august 2013

Kaia Linnea Dahle Nyhus er født i Tønsberg i 1990, og bor nå på Tjøme, i Oslo og i Stockholm.

Kaia har alltid tegnet. Hun tegnet før hun kunne snakke (skjønt hun snakket veldig seint). Hun tegnet også før hun kunne tegne, med sokker og kvister og sko og steiner. Hun lekte ikke med lekene, men stilte opp leker i bilder. I tillegg til tegning har Kaia drevet mye med animasjonsfilm, og filmene hennes har vært med både i norske og internasjonale festivaler og konkurranser. Den første animasjonsfilmen hun lagde, var som fireåring, og den het «Puppedama».

Kaia har studert visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Oslo, illustrasjon ved Kunsthøyskolen i Luzern i Sveits og Bilderböcker för barn ved Høyskolen for design i Gøteborg. Hun har lagd flere bokomslag og illustrert to bildebøker, barnediktsamlingene Håpe, sa gåsa og Jeg kunne spise en ku. Nå er hun i gang med sin tredje bildebok, som kommer til høsten: bildeboka Krigen. Til høsten skal hun også fortsette å studere og flytter til Stockholm for å ta MA i Storytelling ved Konstfack.

Kaia lager ikke skisser. Hun går rett på uten planer og storyboard, liker ikke å tenke igjennom, heller tegne mange, mang,e mange tegninger og etterpå velge ut. Og deretter bearbeide tegningene digitalt i photoshop. I det siste har hun jobbet mye på Cintiq, som er både tegnebrett og skjerm. Da slipper hun å skanne, noe hun synes er en stri. Kaia føler ikke at hun jobber, men pusler, smålager. Hun begynner ikke med ideer og tanker eller tema, men drodler og spinner figurene fram.

Framover har hun lyst til å både skrive og tegne, lage historier og tegneserier og egne bildebøker. Bare fortsette å gjøre det hun gjør nå.

 

Galleri

Relaterte innlegg