Hopp til innholdet

Jenny Jordahl. Månedens illustratør september 2016

Jeg har en bachelor i Visuell Kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, og peilet meg først inn mot å bli grafisk designer – og det ble jeg også. Jeg har jobbet med merkevarebygging og design siden 2011. Paralellt oppdaterte jeg ukentlig serier på tegneseriebloggen min ”Livet blant dyrene,” som sakte men sikkert fikk mer oppmerksomhet. Tegneserier er nå en stor del av jobben min. Jeg har blant annet vært tegneseriejournalist for Aftenposten under Klimatoppmøtet i Paris, jeg dekket valget i 2015 i tegneserieform for NRK ytring og jeg har publisert en rekke illustrerte debattinnlegg. Nå lager jeg serien ”Grønne greier” i Aftenposten Junior, sammen med klimajournalist Ole Mathismoen.

I 2015 ga jeg ut boken ”F-ordet – 155 grunner til å være feminist” sammen med Marta Breen og Madeleine Schultz (Manifest, 2015). Boken vant Kulturdepartementets fagbokpris for barn. Senere har jeg gitt ut ”Den store rumpefeiden – og andre glimt fra medias bakside” også sammen med forfatter Marta Breen. Denne høsten kommer ”60 damer du skulle ha møtt – Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt” (Manifest), som består av korte tegneseriebiografier. I tillegg har jeg illustrert ”Elizabeth 1.” (Gyldendal) av Linn T. Sunne. To bøker om tøffe damer! Bedre kan det jo ikke bli.

Tegningene mine er ofte politiske på et eller annet nivå, og jeg er opptatt av å prøve å skildre den kompliserte hverdagen vi lever i på en måte som alle kan forstå. Både voksne og barn.

Bokutgivelser:

 F-ordet – 155 grunner til å være Feminist (med Marta Breen og Madeleine Schiltz, Manifest, 2015

 Den store rumpefeiden og andre glimt fra medias bakside  (med Marta Breen), Manifest, 2016

 Mensen (bidragsyter), Gyldendal, 2016

 60 damer du skulle ha møtt – Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt (med Marta Breen), Manifest, 2016-08-15

 Elizabeth 1. (Forfatter Linn T. Sunne), Gyldendal, 2016-08-15

Se også Differ Media og Livet blant dyrene

 

Relaterte innlegg