Hopp til innholdet

Lars Rudebjer. Månedens illustratør i oktober 2017

Jeg begynte ganske sent med å tegne. Det var først på gymnaset jeg merket at jeg hadde ganske lett for å kopiere andres malerier, og en interesse for tegning oppsto. Jeg utdannet meg etter hvert til tegnelærer i Sverige. Samtidig hadde jeg en sterk dragning mot barnebøkenes verden, og på begynnelsen av 90-tallet fikk jeg utgitt min første bok.

Siden da har jeg illustrert mer enn 45 barnebøker med egne og andres tekster. Bøkene mine har blitt utgitt i et titalls land, og oversatt bl.a. til tysk, kinesisk og engelsk. Etter mange år i atelieret er det fortsatt like moro å se en barnebok vokse fram fra idéskisser til en ferdig trykt bok. Jeg har også illustrert mange lærebøker for svenske og norske forlag, samt brettspill, tegneserier, barnebilder til IKEA og Unni Lindells lettlesningsbøker, for å nevne noe.

De fleste av arbeidene mine gjøres digitalt, men ofte med innslag av innscannede akvareller. Mine viktigste arbeidsverktøy er skjermen som jeg tegner på, en Wacom Cintiq 27 QHD og programmene Painter og PhotoShop.

Jeg bor og jobber i Fredrikstad.

Se mer av arbeidet mitt på: www.rudebjer.no

Relaterte innlegg