Hopp til innholdet

Esther van Hulsen. Månedens illustratør i juni 2013

Siden jeg var barn har jeg tegnet dyr. Jeg pleide å gå ut i hagen og oppdage spennende insekter, døde fugler og fine planter, som jeg dokumenterte ved å tegne skisser av dem.

Den spesielle interessen for naturen og særlig dyr har aldri blitt borte. Jeg gikk på kunstskole i Nederland i 2004, og tok en bachelor i kommunikativ design og vitenskapelig illustrasjon. Etter det har jeg jobbet som selvstendig kunstner. Jeg lager hovedsakelig «wildlife art», det vil si malerier av ville dyr. For å få best mulig detaljer og «levende» bilder bruker jeg mye tid på å studere dyrenes anatomi og utseende. Derfor besøker jeg museer, dyreparker og privatpersoner som jobber med ville dyr, og lager skisser av og fotograferer objektene mine.
I 2010 møtte jeg professor Jørn Hurum, som hadde planer om å lage en barnebok om primatfossilet Ida. Jeg har alltid elsket å male og tegne utdødde dyr. Da kan jeg bruke all kunskapen min om anatomi og utseende til dyr som ingen helt vet hvordan har sett ut. Sammen med Torstein Helleve, som lagde tekstene, satte vi sammen vår første bok. Publikum og forlaget var så fornøyd at vi gikk rett over til den neste boken om store, 150 million år gamle havøgler, som ble funnet på Svalbard under flere ekspedisjoner ledet av Jørn Hurum. På samme måte som i Idaboken studerte jeg alle fossilene nøye, tegnet skisser av dem, lagde anatomistudier og diskuterte med Hurum og andre forskere om hvordan dyrene kunne ha sett ut. Med maleriene og tegningene og tekstene som kom ut av dette har vi prøvd å gjenkape verden til disse fantastiske dyrene.

«Monsterøglene på Svalbard» ble ferdig i 2012. Og akkurat nå jobber vi på en barnebok om dinosaurer, som blir kjempespennende! Hvis alt går bra ligger den i butikken i september.

Esther van Hulsens hjemmeside

 

Galleri

Relaterte innlegg