Hopp til innholdet

Hilde Hodnefjeld. Månedens illustratør juni 2011

Hilde Hodnefjeld er utdannet fra Statens håndverk- og kunstindustrihøyskole, linjen for grafisk design og illustrasjon, med hovedfag i tegning 1994. Under utdannelsen var hun et år i Paris på Art Décoratifs og et halvt år på Islands kunst- og håndverkskole.

Hun har siden arbeidet som illustratør og tegner, tilknyttet arbeidsfellesskapene Basta og ILLUSTRATØRENE, og har har hatt engasjement som bilderedaktør i forlag.

Hun er medlem i Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet og Grafill, og har vært med på flere kollektivutstillinger, blant annet i Tegnerforbundet, Galleri Grafill og Galleri 27, Kongsberg Kunstforening og Porsgrunn bibliotek.

Hodnefjeld er tildelt Gull for bokomslag og diplom for bildeboka I huset bortenfor og nominasjon for Mesterpromperen i Visueltkonkurransen. I 2011 ble hun nominert til Kulturdepartementets illustrasjonspris for Mesterpromperen. Tildelt 1.pris i Grafills konkurranse «Uttrykket» i 2003, og 1.pris i Hus & Boligs Drømmehus-konkurranse 2005.

Hilde Hodnefjeld tegner mest på papir, bruker kollasje-elementer fra grafikk, tegner med fargeblyant, tusj, akvarell og akryl. Hun bearbeider ofte videre på data, fortrinnsvis i Photoshop.  

Hjemmeside: http://illustratorene.no/hodnefjeld/

Relaterte innlegg