Hopp til innholdet

Skrivekurs for deltakere med flerspråklig bakgrunn

Illustrasjonsfoto: NeONBRAND via Unsplash

Vi holder nytt skrivekurs i barne- og ungdomslitteratur for deltakere med flerspråklig bakgrunn, våren 2022. Kurset er gratis, og går over tre kvelder. Kursholdere er Ayse Koca og Bjørn Sortland.

Kurset finner sted torsdag 21. april, onsdag 18. og torsdag 19. mai, klokka 17.30-20.30 i Norsk barnebokinstitutts lokaler i Observatoriegata 1B i Oslo.

 Kursets innhold

  • Skriveoppgaver i ulike sjangre
  • Å finne sin egen skrivestemme
  • Hvordan planlegge og gjennomføre et skriveprosjekt
  • Grunnleggende kunnskap om karakterutvikling, litterært univers, og dramaturgi
  • Kursholderne presenterer case, som utgangspunkt for samtale og erfaringsdeling
  • Deltakerne presenterer sine erfaringer med å inkludere egne og andres erfaringer i skrive- og kunstprosjekter
  • Drøfting av utfordringer med å formidle egne og andres erfaringer og historier for et publikum av barn og unge
  • Hvordan utforme et slikt stoff litterært?

Påmelding sendes til Hanna Aanerud innen 7. april 2022. I e-posten må du fortelle oss med 10-12 setninger hvorfor du har lyst til å gå på skrivekurs hos oss, og hva du ønsker å lære noe om.

Det er et begrenset antall plasser på kurset.

Om kursholderne

Ayse Koca

Ayse Koca er forfatter, mangeårig lærer og pedagogisk veileder for lærerstudenter. Hun er utdannet adjunkt med tilleggsutdanning fra Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Ayse Koca var student ved vår forfatterutdanning på bachelornivå, og ble uteksaminert i 2013. Etter dette har hun utgitt to barnebøker. Debutromanen fra 2015, Yoko Onur – Et balleliv, ble nominert til Brageprisen, Kulturdepartementets debutantpris og Bokslukerprisen.

Koca har tidligere jobbet som journalist, og har vært redaksjonsmedarbeider ved Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Hun har også bidratt i utarbeidelse av undervisningsmateriell i Gyldendal forlag. Foto: privat

Bjørn Sortland

Bjørn Sortland er en prisvinnende norsk barne- og ungdomsbokforfatter. Han har skrevet mer enn seksti bøker, i mange ulike sjangre og for alle aldersgrupper, inkludert voksne. Sortlands bøker er utgitt i 28 land.

Sortland er født i Bergen og oppvokst på Svortland i Bømlo kommune. Han er utdannet sosionom og har jobbet som forfatter på heltid siden 1998. Han studerte ved Skrivekunstakademiet i Bergen i 1990–1991 og debuterte som ungdomsbokforfatter året etter. Han jobber nå som professor i skrivekunst ved Norsk barnebokinstitutt. Foto: Niklas R. Lello

Når: 21/04 2022 17:30-19/05 2022 20:30
Påmeldingsfrist: 07/04 2022
Påmeldingsfristen er dessverre utløpt

Relaterte innlegg