Hopp til innholdet

 Faglitteratur for barn og unge

Husker ikke helt når dette var – men det er bare for å ta vare på informasjonen som ligger på de gamle nettsidene

Relaterte innlegg

Undervisningspersonell -  Faglitteratur for barn og unge

Anne-Stefi Teigland
Faglærer

Anne-Stefi Teigland er førstelektor ved Høgskolen i Bergen, og er litteraturviter med barne- og ungdomslitteratur som spesialfelt. Hun har arbeidet som kritiker, foreleser, formidler og forlagsredaktør, og har skrevet flere artikler på fagområdet. Teigland har ni års erfaring som medlem/leder av Kulturdepartementets jury for barne- og ungdomslitteratur, og har også arbeidet i flere år som prosjektleder/formidler ved Bergen Offentlige Bibliotek.

Margunn Vikingstad
Prosjektleiar for den faglitterære forfatterutdanninga

Hovudfag i nordisk språk og litteratur frå Universitetet i Oslo. Vikingstad har vore litteraturkritikar i Dag og Tid frå 2001 til 2013, og begynte som litteraturkritikar i Morgenbladet i august 2013. Hun har sidan 2010 kombinert kritikarverksemda med å gjere skjønnlitterære omsetjingar.

Widar Aspeli
Faglærer

Forfatter, er utdannet førskolelærer, og har skrevet en rekke barne- og ungdomsbøker. Aspeli har også skrevet sakprosa og dramatikk og tekster til Barnetimen for de minste samt barne-tv-seriene Lillys butikk og Huset med det rare i. Han arbeider med kulturformidling gjennom Turnéorganisasjonen for Hedmark og holder kurs i kreativ skriving for barn og lærere.

Kristin Ørjasæter
Professor, Norsk barnebokinstitutt

Ørjasæter er professor i litteratur med innretning på barne- og ungdomslitteratur. Hun har tidligere vært ansatt som direktør for Norsk barnebokinstitutt; etablert Barnelitterært forskningstidsskrift BLFT, det første nordiske, fagfellerefererte open access-tidsskriftet for barne- og ungdomslitteraturforskning; vært ansatt som førsteamanuensis ved Aarhus Universitet og som stipendiat ved Universitetet i Oslo; arbeidet som forlagsredaktør for barne- og ungdomsbøker og redaktør for nettstedet barnebokkritikk.no. Foto: Niklas R. Lello