Hopp til innholdet

Forfatterutdanningen 2017-2019

Se litt på hva som kan være hensiktsmessig å legge inn av informasjon om studiet – det kunne f.eks vært en mulighet for å ha inn skjema og studieplaner og sånt som del av dette her – og at det fantes som et slags arkiv i etterkant

Relaterte innlegg

Undervisningspersonell - Forfatterutdanningen 2017-2019

Synne Lea
Veileder

Forfatter, debuterte i 2003 med diktsamlingen Alt er noe annet, har utgitt poesi og prosa for voksne og barn. Lea var student ved NBIs forfatterutdanning 2009 – 2011 og senere ved NBI-prosjektet Studium i scenetekst for barne- og ungdomsbokforfattere.

Jon Ewo
Veileder

Forfatter. Utdannet bibliotekar. Ewo debuterte i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. Han har vært frilanser og levd av forfatterskapet siden 1991. Har gitt ut cirka 120 bøker, hvorav de fleste er barne- og ungdomsbøker. Jon har også arbeidet som biblioteksjef i Vestby kommune, og innen forlagsbransjen som manuskonsulent, redaktør, og forlegger.

Hilde Hagerup

Hilde Hagerup
Tidligere fagleder for masterstudiet i skrivekunst og formidling, Norsk barnebokinstitutt

Forfatter og professor i skrivekunst. Debuterte i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter. Har siden utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har også oversatt og skrevet filmmanus. Hagerup har lang erfaring som formidler og har holdt skrivekurs over hele landet. Bøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt til mange språk, blant annet svensk, dansk, tysk, fransk, hollandsk, koreansk og tyrkisk. Foto: Niklas Lello.

Hanne Kiil
Tidligere litteraturpedagog, Norsk barnebokinstitutt

Cand. philol. med hovedoppgave om barne- og ungdomslitteratur. Utdannet lærer/lektor med flere års praksis fra grunnskole, videregående skole, høgskole og universitet. NBIs fagansvarlige for litteraturformidlingsprosjektet Teksten i bruk. Har publisert flere artikler om norsk barne- og ungdomslitteratur. Medlem i Norsk kulturråds vurderingsutvalg for bildebøker, for periodene 2012-2013 og 2014-2015.

Dag Larsen

Dag Larsen
Seniorrådgiver, Norsk barnebokinstitutt

Dag Larsen debuterte som forfatter i 1977 og har utgitt 18 bøker for barn og voksne, og skrevet flere scenestykker. Han var forlagskonsulent for barne- og ungdomslitteratur i Aschehoug 1984-1998, var lærer ved diverse skrivekurs i grunn- og videregående skoler 1982-2006, og medlem av Det litterære råd i Den norske Forfatterforening 1994-1998. Larsen var leder av festivalen Son Poesidager 1993 – 2000, og leder av Norske Barne- og Ungdomsbok-forfattere 1998-2004, samt hadde flere tillitsverv og oppgaver tilknyttet forfattervirksomheten. Dag Larsen ledet forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt fra starten i 2006 til 2019, og var i en periode utdanningsleder ved instituttet. Han gikk av med pensjon i 2021. Foto: Niklas Lello.

Kristin Ørjasæter
Professor, Norsk barnebokinstitutt

Ørjasæter er professor i litteratur med innretning på barne- og ungdomslitteratur. Hun har tidligere vært ansatt som direktør for Norsk barnebokinstitutt; etablert Barnelitterært forskningstidsskrift BLFT, det første nordiske, fagfellerefererte open access-tidsskriftet for barne- og ungdomslitteraturforskning; vært ansatt som førsteamanuensis ved Aarhus Universitet og som stipendiat ved Universitetet i Oslo; arbeidet som forlagsredaktør for barne- og ungdomsbøker og redaktør for nettstedet barnebokkritikk.no. Foto: Niklas R. Lello

Prisvinner Helene Uri

Helene Uri
Veileder og kunstnerisk forsker, Norsk barnebokinstitutt

Uri er forfatter og professor II i kreativ skriving, og er ansatt i en 30 prosent stilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun debuterte som forfatter i 1995 med ungdomsromanen Anna på fredag. Uri har hovedfag i nordisk, doktorgrad i lingvistikk og arbeidet i tolv år ved Universitetet i Oslo. I tillegg til sin skjønnlitterære produksjon for barn, ungdom og voksne har hun skrevet en rekke fagbøker innen lingvistikk. Bøkene hennes er oversatt til flere språk, blant annet dansk, svensk, tysk, engelsk, fransk, spansk og japansk. Foto: Niklas R. Lello