Hopp til innholdet

Forfatterutdanningen 2019-2021

 

Relaterte innlegg

Undervisningspersonell - Forfatterutdanningen 2019-2021

Jon Ewo
Veileder

Forfatter. Utdannet bibliotekar. Ewo debuterte i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. Han har vært frilanser og levd av forfatterskapet siden 1991. Har gitt ut cirka 120 bøker, hvorav de fleste er barne- og ungdomsbøker. Jon har også arbeidet som biblioteksjef i Vestby kommune, og innen forlagsbransjen som manuskonsulent, redaktør, og forlegger.

Hilde Hagerup

Hilde Hagerup
Tidligere fagleder for masterstudiet i skrivekunst og formidling, Norsk barnebokinstitutt

Forfatter og professor i skrivekunst. Debuterte i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter. Har siden utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har også oversatt og skrevet filmmanus. Hagerup har lang erfaring som formidler og har holdt skrivekurs over hele landet. Bøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt til mange språk, blant annet svensk, dansk, tysk, fransk, hollandsk, koreansk og tyrkisk. Foto: Niklas Lello.

Dag Larsen

Dag Larsen
Seniorrådgiver, Norsk barnebokinstitutt

Dag Larsen debuterte som forfatter i 1977 og har utgitt 18 bøker for barn og voksne, og skrevet flere scenestykker. Han var forlagskonsulent for barne- og ungdomslitteratur i Aschehoug 1984-1998, var lærer ved diverse skrivekurs i grunn- og videregående skoler 1982-2006, og medlem av Det litterære råd i Den norske Forfatterforening 1994-1998. Larsen var leder av festivalen Son Poesidager 1993 – 2000, og leder av Norske Barne- og Ungdomsbok-forfattere 1998-2004, samt hadde flere tillitsverv og oppgaver tilknyttet forfattervirksomheten. Dag Larsen ledet forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt fra starten i 2006 til 2019, og var i en periode utdanningsleder ved instituttet. Han gikk av med pensjon i 2021. Foto: Niklas Lello.

Kristin Ørjasæter
Professor, Norsk barnebokinstitutt

Ørjasæter er professor i litteratur med innretning på barne- og ungdomslitteratur. Hun har tidligere vært ansatt som direktør for Norsk barnebokinstitutt; etablert Barnelitterært forskningstidsskrift BLFT, det første nordiske, fagfellerefererte open access-tidsskriftet for barne- og ungdomslitteraturforskning; vært ansatt som førsteamanuensis ved Aarhus Universitet og som stipendiat ved Universitetet i Oslo; arbeidet som forlagsredaktør for barne- og ungdomsbøker og redaktør for nettstedet barnebokkritikk.no. Foto: Niklas R. Lello

Steffen R. M. Sørum
Fagleder for forfatterutdanningen på bachelornivå, Norsk barnebokinstitutt

Forfatter og førsteamanuensis i skrivekunst. Steffen har jobbet i forlagsbransjen i 16 år som forlagsredaktør for barne- og ungdomslitteratur. Han debuterte i 2000 med romanen «Du elsker meg» og har siden gitt ut en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne. For boken «Skriv genialt!», som han skrev sammen med Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos, fikk Sørum Kulturdepartementets pris for beste fagbok i 2016. Foto: Niklas Lello.

Prisvinner Helene Uri

Helene Uri
Veileder og kunstnerisk forsker, Norsk barnebokinstitutt

Uri er forfatter og professor II i kreativ skriving, og er ansatt i en 30 prosent stilling ved Norsk barnebokinstitutt. Hun debuterte som forfatter i 1995 med ungdomsromanen Anna på fredag. Uri har hovedfag i nordisk, doktorgrad i lingvistikk og arbeidet i tolv år ved Universitetet i Oslo. I tillegg til sin skjønnlitterære produksjon for barn, ungdom og voksne har hun skrevet en rekke fagbøker innen lingvistikk. Bøkene hennes er oversatt til flere språk, blant annet dansk, svensk, tysk, engelsk, fransk, spansk og japansk. Foto: Niklas R. Lello