Hopp til innholdet

Nettstudiet i samtidslitteratur – tidligere år

Dette er bare en samlepost, for å få inn noen ting fra tidligere

Relaterte innlegg

Undervisningspersonell - Nettstudiet i samtidslitteratur – tidligere år

Profilbilde Hilde Strandberg Mugaas

Hilde Strandberg Mugaas

Mastergrad i litteraturformidling fra Universitetet i Oslo med masteroppgave om den norske ungdomsromanen. Arbeider som frilansskribent, anmelder og manuskonsulent. Har jobbet flere år i bokhandel, reist landet rundt som foredragsholder på IBBYs høstturné og vært medlem av Ubok-redaksjonen.

Øystein Espe Bae
Fagleder for nettstudiet i samtidslitteratur, Norsk barnebokinstitutt

Mastergrad i nordisk litteratur fra NTNU, har arbeidet som høgskolelektor på Høgskolen i Volda og på Nynorsksenteret, som norsklektor i videregående skole, som redaksjons-medarbeider for Kunnskapsdepartementets nettsted Minstemme.no, som frilansjournalist, bokanmelder og forlagskonsulent på barnelitteraturfeltet. Foto: Niklas Lello.

Hilde Hagerup

Hilde Hagerup
Tidligere fagleder for masterstudiet i skrivekunst og formidling, Norsk barnebokinstitutt

Forfatter og professor i skrivekunst. Debuterte i 1998 med ungdomsboka Bølgebiter. Har siden utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Hun har også oversatt og skrevet filmmanus. Hagerup har lang erfaring som formidler og har holdt skrivekurs over hele landet. Bøkene hennes har mottatt flere priser og er oversatt til mange språk, blant annet svensk, dansk, tysk, fransk, hollandsk, koreansk og tyrkisk. Foto: Niklas Lello.

Hanne Kiil
Tidligere litteraturpedagog, Norsk barnebokinstitutt

Cand. philol. med hovedoppgave om barne- og ungdomslitteratur. Utdannet lærer/lektor med flere års praksis fra grunnskole, videregående skole, høgskole og universitet. NBIs fagansvarlige for litteraturformidlingsprosjektet Teksten i bruk. Har publisert flere artikler om norsk barne- og ungdomslitteratur. Medlem i Norsk kulturråds vurderingsutvalg for bildebøker, for periodene 2012-2013 og 2014-2015.

Dag Larsen

Dag Larsen
Seniorrådgiver, Norsk barnebokinstitutt

Dag Larsen debuterte som forfatter i 1977 og har utgitt 18 bøker for barn og voksne, og skrevet flere scenestykker. Han var forlagskonsulent for barne- og ungdomslitteratur i Aschehoug 1984-1998, var lærer ved diverse skrivekurs i grunn- og videregående skoler 1982-2006, og medlem av Det litterære råd i Den norske Forfatterforening 1994-1998. Larsen var leder av festivalen Son Poesidager 1993 – 2000, og leder av Norske Barne- og Ungdomsbok-forfattere 1998-2004, samt hadde flere tillitsverv og oppgaver tilknyttet forfattervirksomheten. Dag Larsen ledet forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt fra starten i 2006 til 2019, og var i en periode utdanningsleder ved instituttet. Han gikk av med pensjon i 2021. Foto: Niklas Lello.

Kristin Ørjasæter
Professor, Norsk barnebokinstitutt

Ørjasæter er professor i litteratur med innretning på barne- og ungdomslitteratur. Hun har tidligere vært ansatt som direktør for Norsk barnebokinstitutt; etablert Barnelitterært forskningstidsskrift BLFT, det første nordiske, fagfellerefererte open access-tidsskriftet for barne- og ungdomslitteraturforskning; vært ansatt som førsteamanuensis ved Aarhus Universitet og som stipendiat ved Universitetet i Oslo; arbeidet som forlagsredaktør for barne- og ungdomsbøker og redaktør for nettstedet barnebokkritikk.no. Foto: Niklas R. Lello

Liv Marit Weberg
Lærer og kursutvikler, Norsk barnebokinstitutt

Forfatter med mastergrad i nordisk litteratur. Liv Marit debuterte i 2014 med ungdomsromanen «Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til» og har nå utgitt tre ungdomsromaner. For debutromanen mottok hun Kulturdepartementets litteraturpris. Liv Marit underviser ved instituttets utdanninger og kurs, og leder bl.a. lesesirkler om barne- og ungdomslitteratur for bibliotekansatte. Hun har tidligere undervist i norsk ved lærerutdanningen på USN. Hun tar nå en videreutdanning i dramatikk ved Biskops Arnö. Foto: Niklas Lello.