Hopp til innholdet

Velkommen til åpning av temautstillingen «Serielitteratur»

Foto: NBINorsk barnebokinstitutt åpner sin første temautstilling i nye lokaler i Oslo, tirsdag 15. januar kl 15.00

«Det er bare det at den er så spennende!»

Utstillingen «Serielitteratur” setter fokus på nye og gamle serier og deres betydning for barne- og ungdomslitteraturen, leserne og bokbransjen.

Under åpningen vil NBIs ansatte gi presentasjoner av serielitteratur før og nå. Utstillingen blir supplert av flere artikler på NBIs nettsider.

I 2004 inngikk 52% av alle de nye barne- og ungdomsbøkene fra de store forlagene i en serie. Åtte år senere utgjør serieutgivelsene 62% av de samlede utgivelsene. I høst har Norsk barnebokinstitutt lest seg opp på den nye serielitteraturen og funnet frem igjen den gamle, for serier er slett ikke et nytt fenomén.

Barnelitteratur har alltid, i stor grad, vært et serielitteraturfenomén. En serie er både en innpakning som gjør bøkene lettere å selge, og en utforskning av et konsept og et univers. Det er ikke noe nytt at barnelitteraturen har den største avstanden mellom forfatter og leser. Serielitteraturen er med på å gjøre denne avstanden mindre. Samtidig bidrar den til en sikrere forlags- og forfatterøkonomi.

”Den første boken leste jeg på en dag. Jeg var litt svimmel etter det, men det var så spennende. Den er ikke supert skrevet, den er bare godt skrevet, så det er ikke sånn at det er språket som gjør at du forsetter videre, det er bare det at den er så spennende og du vet ikke hva som skjer på neste side samme hvor mye du prøver å tenke deg det.” Mia, 12 år, serieleser

Velkommen


Kontaktpersoner:

Ellen Larsen, Norsk barnebokinstitutt, 23 13 13 82
Birgitte Eek, Norsk barnebokinstitutt, 23 13 13 72

Sted:

Norsk barnebokinstitutt, Observatoriegt 1b, 4. etasje, Oslo
Instituttet ligger i bygget «Halvbroren» like nedenfor Solli Plass

 

Relaterte innlegg