Barnebokfestival 14.-16. september!

 

For 3. året på rad inviterer forlagene og samarbeidspartnere til barnebokfestival i Oslo. Her finner du program for små og store, folk som jobber på feltet, og de som bare har lyst til å vite mer om barne- og ungdomslitteratur.

Norsk barnebokinstitutt bidrar med to arrangementer med gjester fra USA, Libanon og Iran i forlengelsen av vårt eget internasjonale heldagsseminar om sensur i barnelitteratur.

Se fullstendig program for Barnebokfestivalen. Se program for vårt heldagsseminar Sensur i barnelitteraturen

Norsk barnebokinstitutts program på barnebokfestivalen

Fagrekka torsdag 14. 9 kl. 17.00
Gyldendalhuset, Sal 1, Sehestedsgate 4

Read with me!

Alle barn har rett til å ha tilgang på bøker av god kvalitet, mener Zohreh Ghaeini. Hun er leder for Institute for Research of the History of Children’s Literature i Iran. De har ansvar for et leseprosjekt for barn i fattige områder, og prosjektet ble også nominert til ALMA-prisen 2017 (Astrid Lindgren Memorial Award), som er verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur.

 

 

Fagrekka fredag 15.9 kl. 15.00
Gyldendalhuset, Sal 1, Sehestedsgate 4

Sensur, selvsensur og omsorg i barnelitteraturen

James La Rue, direktør for Office for Intellectual Freedom & The Freedom to Read Foundation, American Library Association, og den libanesiske forfatteren Fatima Sharafeddine, kjent i Norge for ungdomsboka Du jente i samtale med Hilde Hagerup, NBI.

 

 

 

 

 

Foto: Aschehoug, ALA, Det flerspråklige bibliotek, Barnebokfestivalen.


@rundeshow forteller om #stamceller til barn 9-12 år. Instituttet lærer litt også. #barnebokfestival #sakprosaforbarn

A post shared by Norsk barnebokinstitutt (@norsk_barnebokinstitutt) on

Hilde Hagerup i samtale med Fatima Sharafeddine og James LaRue om sensur i barnelitteraturen under #barnebokfestivalen. #bannedbooks #sensurlitt

A post shared by Norsk barnebokinstitutt (@norsk_barnebokinstitutt) on