Hopp til innholdet

Drivkrafta bak teksten

  • av

Bestill i BIBSYS Drivkrafta bak teksten : bidrag til en norsk barnebokpoetikk

Boka inneholder essay og refleksjoner over det å skrive og illustrerere for barn og unge. 30 kjente navn fra den norske barnelitteraturen skriver om den kunstneriske prosessen og hva som driver dem til å skape. Poetikk er læren og vitenskapen om diktningens vesen, fremtredelsesformer og virkemidler. I artiklene skriver forfatterne skriver essayistisk og personlig om barnelitteratur.

Drivkrafta bak teksten får både prosaforfattere, poeter og bildekunstnere komme til orde, med essayistiske og personlige artikler om barnelitteratur. Tekstforfatterne skriver om alt fra språklige valg, fargevalg, holdninger til barneleseren og de ulike sjangrenes posisjon i det barnelitterære feltet. Undertittelen til Stian Holes tekst er for eksempel «Notater fra arbeidet med billedboken Garmanns sommer», mens Ragnfrid Trohaugs bidrag er kalt «Nokre tankar om juks, litteratur og jenter 15 år».
Tekstene har tidligere vært publisert enkeltvis i Årboka Litteratur for barn og unge. I et etterord setter redaktørene poetikkene inn i historisk og aktuell kontekst. En bibliografisk oversikt over alle artikkelforfatternes bøker er også med.
Bokomslag

vold_drivkrafta_bak_teksten.jpeg

ISBN
978-82-521-7217-1
Forfatter
Vold, Karin Beate
Omtale ved
Sofie Arneberg

Relaterte innlegg