Smitteverntiltak

Illustrasjonsfoto: Kelly Sikkema via Unsplash

Smitteverntiltak for Norsk barnebokinstitutt fra 15.12 2021 og inntil videre

Norsk barnebokinstitutt forholder seg til de regler og retningslinjer som gis av regjering og helsemyndigheter til enhver tid.

Norsk barnebokinstitutts lokaler inkludert lesesalen er tilgjengelig for ansatte og studenter. Alle må ta hensyn for å begrense smittefare.

Alle som kommer inn i lokalene må registrere seg i protokoll ved inngangen.

Undervisningen på studiene gjennomføres digitalt så langt det er mulig.

Ansatte har hjemmekontor med mindre nødvendige oppgaver krever tilstedeværelse.

Dersom du er syk skal du ikke komme inn i lokalene.

Når du oppholder deg i lokalene til Norsk barnebokinstitutt må du:

  • Registrere deg ved inngangen. Ansatte skriver seg inn med navn, alle andre med navn og telefonnummer. Sprit hendene før og etter registreringen.
  • Holde minst 1 meters avstand til andre i lokalene. Pass særlig på i inngangsdører, trapperom, toalett/garderobeområde og grupperom.
  • Vaske hendene ofte og bruke håndsprit. Det er satt ut håndsprit flere steder i lokalene, i tillegg til håndsåpe på kjøkkenet og toalettene. Overflatedesinfeksjon finnes på kjøkkenet.
  • Kjøkkenet er stengt for andre enn ansatte. Kjøkkenet kan bare betjenes av ansatte.Man skal desinfisere hendene eller vaske med såpe før og etter betjening av kaffetrakter, oppvaskmaskin, vannkoker mv.
  • Husk god «hostehygiene»: host i armkroken, eller i papirlommetørkle som kastes etterpå.
  • Dersom du får symptomer på covid-19 mens du oppholder deg i lokalene skal du umiddelbart reise hjem. Hvis du må reise med kollektivtransport, skal du bruke munnbind. Dette kan du få hos administrasjonsleder. Vi anmoder om at du informerer administrasjonsleder om symptomer, hvem på arbeidsplassen du evt. har hatt kontakt med, og om hvilke flater og områder som evt. bør desinfiseres.
  • Entra har ansvar for rengjøring av lokalene. Instituttet tar ansvar for ytterligere rengjøring av berøringsflater.
  • Har du spørsmål om smittevern ved Norsk barnebokinstitutt, kontakt administrasjons- og studieleder Ellen Aagaard, ellen.aagaard@barnebokinstituttet.no.