Hopp til innholdet

Barnebokkritikk har fått ny redaktør

18. mai 2015 overtok Ingvild Bræin som redaktør for nettidsskriftet Barnebokkritikk. Bræin er kulturjournalist og litteratur- og teaterkritiker. Hun har inntil nylig vært redaktør i det tverrfaglige nettidsskriftet Periskop. Tidligere har hun vært forlagskonsulent, litteraturansvarlig i Bergens Tidende og redaksjonssekretær i Klassekampens Bokmagasin. Hun har en mastergrad i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Bergen.

Ingvild Bræin

Tor Christian F. Bleikli

– Barnebokkritikk er et veletablert nettidsskrift med en fast og økende tilhengerskare, og jeg ønsker å fortsette det gode arbeidet de tidligere redaktørene har lagt ned. Særlig ønsker jeg å legge til rette for diskusjon og debatt, både gjennom redaksjonelle prioriteringer og ved utadrettede invitasjoner, sier Ingvild Bræin.

Hun overtar etter litteraturformidler og lektor Nina Aalstad, som har vært redaktør siden høsten 2013.

– Ingvild overbeviste som redaktør for Periskop, og vi er veldig glade for at hun vil fortsette å løfte frem det barnelitterære feltet. Det blir spennende å følge med på hva hun kan utrette med Barnebokkritikk. Hun følger Nina Aalstad som har gjort en imponerende jobb med å synliggjøre det vi mener er et viktig nettsted for alle som er opptatt av barn og unges lesing, sier styreleder Ahmed Khateeb.

Barnebokkritikk er et nettidsskrift som publiserer seriøs og kvalifisert kritikk av litteratur for barn og unge, samt artikler og debatter knyttet til barne- og ungdomslitteraturen. Siden 2003 har Barnebokkritikk anmeldt den viktigste skjønn- og faglitteraturen for barn og unge som utgis av norske forlag.

For mer informasjon, kontakt:
Ahmed Akef Khateeb (styreleder) (tlf.: 95976996)
Ingvild Bræin (påtroppende redaktør) (tlf.: 47236114)
Nina Aalstad (tidligere redaktør) (tlf: 92653075)

Kilde:
Foreningen god kritikk / Barnebokkritikk

 

Relaterte innlegg