Hopp til innholdet

Bokmerke – barnas Kapittel-festival 16.-20. september i Stavanger

Hver september arrangeres litteraturfestivalen Kapittel Sølvberget i Stavanger, og Bokmerke er festivalens eget program for barn og unge. I ukedagene inviterer de barnehager og skoleklasser til forfattermøter og leseaktiviteter, og i helgen byr de på forestillinger og morsomme litteraturopplevelser for byens barnefamilier.

Bokmerke-barnas-eget-Kapittel_articlemain

Foto: Kapittel/Bokmerke/Sølvberget

Kapittel‬ har i år Amerika som tema. Hvordan dagens barn og unge opplever Amerika har derfor vært et sentralt spørsmål for årets Bokmerke. Nytt av året er en egen bokfest for ungdomsskoler, denne gangen med den amerikanske stilarten hiphop som tema, og de aktuelle forfatterne Maja Lunde og Øyvind Holen som gjester. Torsdag kveld inviterer Holen og rapartisten Tore Pang til hiphop-kveld på Metropolis. Det blir et dypdykk ned i hiphopens verden, og som avslutning vil ungdommer fra rap-workshopene til KULT Stavanger fremføre noen låter.

Mange barn i Stavanger blir nok også glade for en mulighet til å møte vinnerne av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris Øyvind Torseter og Håkon Øvreås, siden Stavanger-elever stemte fram nettopp disse to som vinnere av Sølvbergets egen lesekampanje Årets bok i fjor. Arrangørene regner også med at mange små vil få med seg familieforestilling med «mammaen» til den populære barneboksfiguren Lillesøster Kari Grossmann.

Høydepunktet for årets Bokmerke blir lanseringen av Hele Rogaland Leser 2015. Bildeboka Sov søtt, herr Spiss! av Erna Osland og Inger Lise Belsvik skal deles ut gratis på Sølvberget hele lørdag 19. september, og da kan man også få med seg teaterforestilling basert på boka og boksignering med illustratøren.

Les hele saken og se Bokmerke-programmet

Relaterte innlegg