Hopp til innholdet

Bokslukerprisen til Ingeborg Dybvig og «Forfulgt i London»

Bokslukerprisen er en nasjonal leselystpris for 6. trinn i regi av Foreningen !les, som har til hensikt å fremme lesing og leselyst og sette fokus på den gode litteraturen som blir gitt ut for barn fra 10 til 12 år. For andre år på rad har prosjektet vært fullbooket, og mer enn 25.000 sjetteklassinger har deltatt.

 

Forfulgt i London

Foto: Cappelen Damm

sek person scid 25508

Foto: Cappelen Damm

Om vinnerboken

«Det er påskeferie, og Clara er tilbake hos farmor og farfar i England, denne gangen sammen med venninnen Emilie. Da farmor brekker beinet, får jentene aller nådigst dra inn til London alene. De skal jo bare shoppe på Oxford Street. Men så ser de en mann bli slått ned, og når de forsøker å hjelpe ham, stikker han til dem en liten firkantet dings. «Don’t go to the police,» hvisker han.»

Ingeborg Dybvig (f. 1961) har alltid skrevet, fra hun som liten forfattet lange fortellinger til hun som voksen ble journalist. Hun har i en årrekke arbeidet både i dags- og ukepresse og drevet eget produksjonsselskap, der hun laget dokumentarprogrammer for tv.

Les fullstendig omtale av boka og forfatteren på sidene til Cappelen Damm.

Les alle anmeldelsene fra elevene på 6. trinn.

 

Om Bokslukerprisen

sidespalte-boksluker-nett

Foto: Foreningen !les

Ved skolestart i august mottok elevene som var påmeldt Bokslukerprisen, hver sin antologi med utdrag fra ti bøker for aldersgruppen 10-12 år. Elevene har i løpet av høsten lest og stemt over de ti utdragene. De har gitt over 6000 tilbakemeldinger på tekstene via bokslukerprisen.no, laget tegninger og skrevet videre på flere av utdragene. Og ikke minst har de diskutert og argumentert for hvilke tekstutdrag de mener er best. Fem superfinalister ble stemt frem og ble lest av fem utvalgte juryklasser før det ble avgjort hvem som vant Bokslukerprisen.

– Vi opplever en enorm interesse blant elevene i Bokslukerprisen for å lese og uttrykke sin mening om litteratur. Det er tydelig at det engasjerer når elevene presenteres for ny litteratur og får et forum der de kan gi ærlige tilbakemeldinger på bøkene som skrives for dem, sa prosjektleder for Bokslukerprisen i Foreningen !les, Troels Posselt, da prisens superfinalister ble lansert.

 

De 5 superfinalistene var:
Forfulgt i London av Ingeborg Dybvig, Cappelen Damm.
Rivertongåten av Jørn Lier Horst, Kagge.
Discosatan av Vera Micaelsen, Aschehoug.
Kampen mot superbitchene av A. Audhild Solberg, Aschehoug.
Med beina på nakken av Arne Svingen, Gyldendal.

Juryklassene har vært:
Gratangsbotn skole (Troms)
Åheim skule (Møre og Romsdal)
Ila skole (Sør-Trøndelag)
Bestum skole (Oslo)
Songe skole (Aust-Agder)

Kontakt:
Troels Posselt
Prosjektleder Bokslukerprisen i Foreningen !les
Tlf.: 467 84 590
Epost: troels@foreningenles.no

Om Foreningen !les
Foreningen !les er en ideell organisasjon som ble stiftet i 1997 og Norges fremste formidler av litteratur til barn og ungdom. Les mer på www.foreningenles.no

Kilde: Forenlingen !les

Relaterte innlegg