Hopp til innholdet

Drømmedryss – utstilling av bildebokillustrasjoner ved KODE i Bergen

Fredag 17. april åpnet Drømmedryss, en helt ny utstilling for barn i alle aldre, i Kunstlab ved KODE – kunstmuseene i Bergen. Drømmedryss vil stå helt frem til mai 2017, og er en invitasjon til å diskutere de drømmene voksne og barn har, men også en hyllest av bildeboken som kunstopplevelse.

Som KODE-formidler Mayra Elena Henriquez sier:
– Bildebøker er gjerne vårt første møte med kunst. Vår første mulighet til å utvikle fantasien. Denne følelsen av å oppleve kunst for første gang, ønsker vi å gjenskape for alle som besøker Kunstlab og Drømmedryss.

duzakin_1_98x59

Illustrasjon: Akin Düzakin/Magikon

 

Hva er en drøm? Hvordan formidles drømmer i bildebøker? Hvordan virker tekst og bilder sammen? Det er noen av spørsmålene som tas opp i utstillingen. Gjennom et et utvalg illustrasjoner fra norske, aktuelle bildebøker, tas store og små med inn i et drømmenes univers. Illustrasjonene presenteres i ulike visningsformer, og i andre formater enn det som er vanlig for en bildebok. De får spille sammen med objekter fra museets samlinger, og stedstilpassede installasjoner.

Illustratører
Katrin Berge, Akin Duzakin, Anna Fiske, Stian Hole, Åshild Kanstad Johnsen, Mari Kanstad Johnsen, Rune Markhus, Kari Stai, Yokoland (Aslak Gurholt Rønsen, Espen Friberg og Thomas Nordby), Øyvind Torseter og Svein Nyhus. Kunstneren Roald Andersen står bak installasjonene. Utstillingen er kuratert av KODEs formidlingsavdeling.

Utstillingen står til 30. april 2017.
Les mer her

Alfa&Omega
Utstillingen var også en del av litteraturfestivalen for barn, Alfa&Omega, som ble arrangert i Bergen 18.-25. april i regi av Barnas Kulturhus.
Samarbeidspartnere var Bergen Offentlige Bibliotek, Litteraturhuset i Bergen, KODE og Høgskolen i Bergen.

Kilder: Barnas Kulturhus og KODE – Kunstmuseene i Bergen

Relaterte innlegg