Hopp til innholdet

Gullruten til Hilde Hagerup og resten av Snøfall-teamet

Vår gode kollega Hilde Hagerup og resten av teamet bak julekalender-suksessen Snøfall stakk av med Gullruten for beste barne- eller ungdomsprogram fredag 12. mai.  – Vi er kjempeglade.  Og veldig glade for at NRK bruker ressurser på store produksjoner for barn. Hadde de ikke tatt barnepublikummet på alvor hadde det aldri blitt noe  «Snøfall», sier Hilde Hagerup til Fredrikstad Blad.

Hagerup-Hilde
Hilde Hagerup. Foto: privat

I følge Fredrikstad Blad er julekalenderen «Snøfall» sett av over en million mennesker og går derfor inn i rekordbøkene.

Sammen med søsteren Hanne Hagerup og faren Klaus Hagerup, skrev Hilde Hagerup NRK-suksessen «Snøfall», en julekalender som slo an langt utover den tiltenkte målgruppen. Tilbakemeldingene i media og fra seerne var overveldende positive.

Serien handler om Selma, som er foreldreløs og drømmer om å få sin egen familie. Hun finner veien til eventyrverdenen Snøfall, der hun møter selveste julenissen. Forfatterne startet skriveprosessen i 2012, og produksjonen av serien startet i 2014.

Vi gratulerer Hilde Hagerup og resten av teamet med prisen!

 

Les mer om Hilde Hagerup

Snøfall vant Gullruten – Fredrikstad Blad 12.5 2017

Les mer om Snøfall her:
Snøfall (1:24) – premiere! NRK, 10.11.2016
Etter 10 000 sider, fire år og 50 millioner kroner er årets julekalender premiereklar, Dagbladet 24.11.2016

I NBI er Hilde Hagerup ansatt som forfatter i undervisningsstilling, og underviser ved instituttets forfatterutdanning og nettstudium i samtidslitteratur, samt holder ulike kurs. I tillegg leder hun det kunsteriske utviklingsarbeidet i forskningsprosjektet Litteratur, litteraturformidling og kunstopplevelse.

Relaterte innlegg