Hopp til innholdet

Kom på Presentasjoner 2013!

6 lesninger av nyskrevne scenetekster for barn og unge onsdag 15. mai kl. 19.00-21.00 på Dramatikkens hus i Oslo.

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Dramatikkens hus (Drh) og Norsk barnebokinstitutt (NBI) avslutter nå det tredje pilotåret med samarbeids-prosjektet Fordypning i scenetekst for barne- og ungdomsbokforfattere. Vi har gleden av å invitere til lesninger av utdrag fra hovedprosjektene som dramatikerne har utviklet i samarbeid med dramaturger, regissører og skuespillere.

Foto: NBIAlf Kjetil Walgermo har skrevet barnemusikalen «Ellevill og Kranglefant», om ein gut og ei jente som flyktar frå barneheimen og gøymer seg på eit sirkusområde.
«Kor langt er du villig til å gå for å bli elska?» spør Ingelin Røssland i «Skog», om Milla og Tore som møtest på eit chatroom på internett.
«Alt i natt» av Synne Lea er et scenedikt om en gutt som lengter etter en hund eller en venn, mens han og faren venter på moren uten å vite om hun kommer eller går.
«Vaktaren» av Helga Gunerius Eriksen er ein einaktar om dei farlege overgangane. Alle treng hjelp om dei skal komme seg ut or den situasjonen dei er i.
I «Når en sommerfugl gjør et hopp» av Linde Hagerup møter vi Miranda som er på sykehuset for å besøke broren sin, Henrik, som ligger for døden.
Hva ville du gjort om arbeidsgiveren din hadde tenner av jern og stakittgjerde av menneskebein? Det får du vite i «Evig ild – Hvite bein» av Sissel Horndal.

Les intervju med studentene på Dramatikkens hus sine sider.

Utdanningstilbudet, som er støttet av Kunstløftet/Norsk kulturråd, har gitt 6 etablerte forfattere mulighet til å prøve ut egne dramatiske tekster. Hensikten er å tilby norske institusjonsteatre og det frie feltet et større tilfang av nyere scenetekster for barn og ungdom. Etter 3 år skal prosjektet nå evalueres og etablering av en fast utdannelse vurderes.

Visningen er gratis, men billetter må reserveres på e-post: billetter@dramatikkenshus.no  innen kl.12.00 den 15. mai

NB! Begrenset antall plasser

Besøksadresse: Tøyenbekken 34, Oslo

Se kart

Velkommen!

          

 

Relaterte innlegg