Hopp til innholdet

NBI feiret sitt 30 års jubileum

  • av

For 30 år siden debuterte Rune Belsvik med boka Ingen drittunge lenger. Norsk barnebokinstitutt inviterte ham til å åpne vårstore jubileumsfeiring fredag 18. september, for å markere at NBI er blitt 30 år.

Over 160 personer fant veien til Norsk barnebokinstitutt denne dagen, hvor det var både jubileumsseminar og fest.

Seminaret berørte blant annet følgende spørsmål: Hva har skjedd på barnebokfeltet i løpet av de siste 30 åra? Hvor står den kunstneriske bildeboka i dag? Hva er barnelitteraturens rolle i den norske offentligheten? Hvordan har ABC-bøker bygget opp en nasjonal identitet hos unge lesere? Hvordan overlever en forfatter det harde turnélivet? Og kan vi til og med oppleve hypnotiske øyeblikk under et barnebokseminar?

Som spesiell gjest kom professor Emer O’Sullivan fra Lüneburg Universitet. Øvrige gjester på programmet var Rune Belsvik, Holger Koefoed, Hilde Kramer, Helge Torvund og Iben Sandemose.

Etter seminaret inviterte vi til fest i NBIs lokaler, hvor Ragnar Hovland var hyggepianist og gjestene tok for seg av lapskaus og øl, deltok på litteraturquiz blant bibliotekets hyller og bidro med egne dikt i vår dikt-på-stedet-konkurranse.

 

Relaterte innlegg