Hopp til innholdet

Ny pris: Biblioteksentralens formidlingspris er på en halv million kroner

Bibliotek1

Foto: Morguefiles free photo

– Skole- og folkebibliotek gjør en imponerende og umistelig innsats for å utvikle en allsidig og mangfoldig litterær offentlighet i Norge og betyr mye for svært mange mennesker. Biblioteksentralen ønsker i samarbeid med forfatter- og oversetterforeningene å hedre denne innsatsen og har opprettet en ny pris for fremragende formidling i bibliotek. Målet er å skape blest om bibliotekenes betydning for bøker og lesing gjennom å synliggjøre noen av suksesstiltakene, sier Kjartan Vevle, bibliotekfaglig direktør i Biblioteksentralen

Prisen er etablert og finansiert av Biblioteksentralen og utviklet i samarbeid med Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Den norske Forfatterforening (DnF), Norsk oversetterforening (NO), og Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFF).

Det er medlemmer i de fire foreningene som har rett til å nominere til prisen. En jury utpekt av foreningene velger en vinner blant nominasjonene. I juryen sitter Åshild Eidem (NFF), Heidi Marie Kriznik (DnF), Bjørn F. Rørvik (NBU) og Tommy Watz (NO).

Biblioteksentralen og forfatter- og oversetterforeningene ønsker med denne prisen å hedre bibliotekenes betydning for en allsidig litterær offentlighet i Norge. Bibliotekene er en garantist for tilgjengeliggjøring og formidling av alle typer litteratur til alle typer lesere. Målet med Biblioteksentralens formidlingspris er derfor å skape blest om bibliotekenes viktige formidling av litterært mangfold, deres vidtfavnende arbeid med skape et publikum til bøkene og den utrettelige innsatsen for å gi stadig nye lesere muligheter til å utforske lesingen sin – alene eller sammen med andre.

Frist for å nominere er 27. november.

Spørsmål angående prisen kan rettes til sekretariatet i Biblioteksentralen ved Kristin Lande.

Nominasjonsskjema
Vedtekter for Biblioteksentralens formidlingspris

 

Kilde: Biblioteksentralen

Relaterte innlegg