Hopp til innholdet

Øyvind Torseter vant Deutscher Jugendliteraturpreis 2018

I en fullsatt kongresshall på bokmessen i Frankfurt fredag 12. oktober ble vinnerne av Deutscher Jugendliteraturpreis offentliggjort for et engasjert og lydhørt publikum. I klassen for bildebøker var Øyvind Torseter nominert for Mulegutten, eller Der Siebente Bruder oder das Herz im Marmeladenglas som den heter på tysk.

For oss som jobber med barne- og ungdomslitteratur daglig var dette uansett en stor dag. Men da Torseter ble ropt opp som vinneren i sin klasse ble avslutningen på oppholdet i Frankfurt løftet flere hakk, og Øyvind Torseter kan jobbe videre med vissheten om at han har nådd et stort publikum som vil være interessert i å lese både hans tidligere og kommende utgivelser.

Vi gratulerer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Torseters forlag Cappelen Damm skriver følgende i sin pressemelding:
Deutscher Jugendliteraturpreis er en av verdens mest prestisjefylte litteraturpriser. Prisen gis «for fremragende barne- og ungdomslitteratur». Den omfatter tyskspråklige og oversatte bøker, og kan gis til både forfattere og illustratører. Prisen ble etablert i 1956 av den (vest)tyske stat, og deles årlig ut under den internasjonale bokmessen i Frankfurt.

Øyvind Torseter (f. 1972) er fra Hamar, men bosatt i Oslo. Han er en svært anerkjent bildekunstner, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Han har mottatt en rekke høythengende norske og internasjonale priser og utmerkelser – over 40 i alt. For sine egne bøker, Avstikkere (2007), mottok han barnebøkenes gjeveste pris: BolognaRagazzi Award, og for Hullet (2012) ble han belønnet med den prestisjefylte franske Prix Jeune Alber og utmerkelsen Årets vakreste bok. I 2014 ble han og forfatter Håkon Øverås tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboken Brune. Karakteren Mulegutten har dukket opp igjen i Mulysses (2017) og Altmuligmannen, som lanseres nå i høst. Begge disse bøkene er frittstående fortellinger om Mulegutten på nye eventyr.

Les mer om Øyvind Torseters utgivelser på sidene til Cappelen Damm

Foto: Cappelen Damm og Norsk barnebokinstitutt

Relaterte innlegg