Hopp til innholdet

På den andre siden av treet – møt Bárður Oskarsson på Norsk Litteraturfestival 22. mai

 

Foto: Bókadeild Føroya Lærarafelags

Møt vinneren av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018
onsdag 22. mai 2019 kl. 13:00-13:50, Verdensteatret, Lillehammer

I 2018 mottok færøyiske Bárður Oskarsson prisen for bildeboka Træið (Treet), om den engstelige kaninen Bob og hans bereiste venn Hilbert. Oskarssons bøker er oversatt til en rekke land og fått tallrike priser. Møt Bárður Oskarsson, forlegger Niels Jákup Thomsen fra Bókadeild Føroya Lærarafelags og Dag Larsen fra Norsk barnebokinstitutt i samtale om boka, forfatterskapet og nordisk barnelitteratur.

Norsk barnebokinstitutt i samarbeid med Norsk Litteraturfestival | 150,-
Samtalen vil foregå på dansk og norsk

Se hele programmet for Norsk Litteraturfestival

 

Foto: Bókadeild Føroya Lærarafelags

Bárður Oskarsson (født 1972 i Tórshavn) er bildebokforfatter, illustratør og kunstner. Han debuterte som barnebokforfatter i 2004 med boka Ein hundur ein ketta og ein mús (En hund, en katt og ei mus), som mottok Vestnordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2006 og samme år ble inkludert som “Special Mention” i White Ravens of The international children’s digital library. Stríðið um tað góða grasið (“Kampen om det gode gresset”, ikke oversatt til norsk) fikk samme anerkjennelse i 2013. Oskarssons bøker er oversatt til dansk, norsk, svensk, islandsk, engelsk, fransk, tysk, slovensk og tsjekkisk og har mottatt tallrike priser og anerkjennelser. Les mer om Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018

 

 

 

Foto: Bókadeild Føroya Lærarafelags

Niels Jákup Thomsen er Bárður Oskarssons forlegger og direktør for Bókadeild Føroya Lærarafelags. BFL er Færøyisk Lærerlags eget forlag, som har spesialisert seg på barne- og ungdomslitteratur. BFL ble etablert i 1956, har et litterært råd, en administrerende direktør og flere ansatte. Thomsen sitter også i programrådet til Nordisk barnebokkonferanse i Stavanger.

 

 

 

 

 

 

Foto: Niklas Lello

Dag Larsen er forfatter og utdanningsleder ved Norsk barnebokinstitutt (NBI), og har ledet arbeidet med Forfatterutdanningen for skrivekunst og litteraturformidling i NBI siden 2006. Larsen har gitt ut 19 bøker for voksne og barn i flere sjangrer og skrevet 14 scenetekster.

 

 

 

 

 

Kilde: Wikipedia/Store Norske Leksikon

Relaterte innlegg