Hopp til innholdet

Takk til dem som gjorde dette mulig for oss

Bak en tilsynelatende litt flåsete tittel skjuler det seg oppriktig glede over en fin logo og en god profil. NBIs nye logo og profil er laget av Kaja Isnes og Marlene McCann.

Da tanken om en ny logo ble lansert, var det naturlig å kontakte linjen for grafisk design ved Westerdals Oslo ACT. De tok oppgaven inn som en av oppgavene for sine sisteårsstudenter. Studentene jobbet med forslag i to omganger, hvor de i andre runde justerte eller reviderte sine forslag på bakgrunn av de tilbakemeldingene de fikk fra NBI. Det kom mange forslag, og mange gode forslag.

Logo fugl  + Logo hylleLogo NBI

Kaja og Marlene jobbet sammen hele veien og leverte først et par forslag vi var helt sikre på at vi ikke kunne bruke; en logo med tradisjonell fugl som vi syns vi hadde sett før, og en logo vi mente var alt for industripreget. De fikk den tilbakemeldingen at de måtte smelte disse sammen til noe som ble mer som fugl i flukt før vi i det hele tatt kunne vurdere det videre. Og det gjorde de!

marlene_og_kaja

Kaja Isnes og Marlene McCann. Foto: Privat

Samarbeidet med Westerdal og med studentene var inspirerende, og anbefales. De utfordret oss på hvem vi var og hvordan vi fremsto, og lærte oss en masse. Det var ikke gitt at vi ville komme til et resultat som kunne brukes, men desto morsommere at det faktisk var mulig.

Vår nye profil inneholder elementer som krever illustrasjon i sammenhenger hvor de ikke vil bli kreditert opphavsrett. Derfor er det viktig å få sagt at Bjørn Ousland, Trond Bredesen, Bo Gaustad og Reidar Kjeldsen har opphavsrett til de illustrasjonene vi i årene fremover kommer til å bruke som elementer i vår profil.

Sist, men ikke minst, vil vi takke Helge Langvatn og Pål Martin Bakken i MU Publishing for all hjelp med etablering, oppbygning og design av nye sider.

NBI i ny drakt

 

Relaterte innlegg