Hopp til innholdet

Tolv 9.-klassinger vant skrivekonkurranse!

  • av

Det var ingen puslete seremoni som venta da tolv heldige vinnere av skrivekonkurransen ved Tokerud og Rommen skoler skulle offentliggjøres på Rommen skole onsdag 25. januar 2012.

Les om bakgrunnen for Norsk barnebokinstitutts skrivekonkurranse her

Her fikk ungdommene vist fram at de kan mer enn å skrive; begge skolene stilte med sceneinnslag, noe som inkluderte sjarmerende konferansierer og fine vokal,- gitar og danseprestasjoner ved elevene.

Mahmona Khan fortalte om den dramatiske historien i «Skitten snø». Foto: NBIUngdommene i salen fikk høre den unge slampoeten Sarah Ramin Osmundsen framføre tre dikt med stor overbevisning, og forfatter Mahmona Khan, som i sin tid sjøl var elev ved Rommen skole, leste fra sin ungdomsroman Skitten snø. Khan begynte å skrive på denne romanen da hun var student ved Forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt.

«Jeg har bakgrunn som journalist, og trodde jeg kunne skrive», fortalte hun. «Men der tok jeg feil! På forfatterutdanningen lærte jeg å bruke de skrivemusklene som handler om å koble inn følelser og tanker.» Og dét trengs, om man skal steget over i skjønnlitteraturen.

«Alle kan skrive! Dere tror kanskje at dere ikke kan, men jeg har lest tekstene deres, jeg vet at dere kan». Dette var budskapet fra utdanningsleder ved NBI, Dag Larsen, da han grep mikrofonen klar for det høytidelige oppdraget: Å rope opp de tolv vinnerne av skrivekonkurransen.

«Her i Groruddalen utformes det nye Norge. Den nye litteraturen som kommer herfra, vil også være med på å utforme det nye Norge,» sa Larsen, som innrømmet at han hadde lest veldig mange spennende teksteri løpet av konkurransen, og at det var vanskelig for juryen å plukke ut tolv vinnere blant alle bidragene.

Jubelen og applausen sto i taket da vinnernes navn ble ropt opp:

De glade vinnerne. Foto: NBIVinnerne fra Tokerud skole: Petter Ødegård Grønstad, Marlon Gjems Rudi, Veronica Holt, Genti Dautaj, Alina Ahmad, Divya Kesavanathan Kemathas

Vinnerne fra Rommen skole: Shinojaa Kulendrarajah, Nelissa Shargi, Mehdi Mohammad, Hiba Benhadi, Hajrah Arshad og Ahmed Rogzai.

Disse tolv får et sju dagers skrivekurs ledet av studentene ved Forfatterutdanningen ved NBI. «Planen vår er ambisiøs,» sa Dag Larsen. «Vi tenker å følge opp disse dyktige elevene videre, og at de fortsetter skrivinga også gjennom 10. klasse. Vi vil lage en antologi med tekstene deres, som legges ut på nett. Og vi gleder oss veldig til å ha dem på skrivekurs hos oss!»

Og da er det bare for de glade vinnerne å gjøre seg klar til første skrivekurssamling ved NBI 1. februar 2012!

 

 

Relaterte innlegg