Hopp til innholdet

Tolv vinnere ga både tårer og smil!

Tidligere denne måneden ble vinnerne av skrivekonkurransen som ble utlyst i fjor for 9. trinnet på Tokerud og Rommen skole kåret. Forfatterstudentene Liv Gulbrandsen og Amir Mirzai, og aspirant Neha Naveen, var Norsk barnebokinstitutts ansvarlige for kåringen. Hele 9. trinnet fra begge skolene var invitert til Rommens flotte kultursal, der vinnerne skulle kåres.

Gulbrandsen hadde sittet i juryen og fortalte elevene om hvor vanskelig det var å velge mellom alle bidragene, og hvordan flere i juryen hadde måtte kjempe for hjertesakene sine.

Mirzai tok deretter mikrofonen og fortalte hvor mye han gledet seg til å dele premien i konkurransen med vinnerne. For de tolv vinnerne skal nemlig få gå på skrivekurs en dag i uka, i sju uker, og skrivekurset holdes av NBIs forfatterstudenter.  Etter den siste samlingen skal det holdes en presentasjon av hva vinnerne har skrevet i løpet av disse syv ukene.

Til slutt leste Naveen opp alle vinnerne, med en begrunnelse for hvorfor akkurat deres tekst vant. Hver vinner fikk en rose, fulgt opp av gledeshyl fra venner i salen som uten tvil var glad på deres vegne. En av vinnerne ble til og med rørt til tårer, noe som så klart gjorde at lærerne endte opp med å stå i hjørnet og tørke seg rundt øynene, men med stolte smil.

Foto: NBI

 

 

 

 

 

 

 

Vinnerne er Sahra Abukar Ahmed, Vaneja Mohanadasan, Håkon Løvoll, Mohammad Osama Bin Khalid, Muhammad Abdullah Bakhsh, Veronica Skaar og Ali Aslam fra Rommen skole. Og Ingrid Marie Stende, Vivian Vu, Raees Hussein, Batool Iqbal, Rebekka Orskaug og Ahmed Dahir Ahmed fra Tokerud skole.

Gratulerer så mye!

Les mer fra de tidligere skrivekursprosjektene:

Skrivdet!Sidet!Skrivdetigjen!Sidetgjerneigjen!

Skriv fra hjertet, skriv!

 

Relaterte innlegg