Hopp til innholdet

«Det var jo ikke så skummelt!»

En gang i uka, i til sammen syv uker, har tolv elever fra niende trinn på Tokerud og Rommen skole gått på skjønnlitterært skrivekurs hos forfatterstudentene ved Norsk barnebokinstitutt. Skrivekurset var premien på en skrivekonkurranse som ble utlyst på skolene i fjor, og resultatet ble en forestilling der elevene fremførte tekstene og presenterte arbeidet sitt for sine familier, medelever og lærere.

Foto: NBI. Spente forfattere

Foto: NBI. Spente forfattere

Deltakerne på forestillingen var Sahra Abukar Ahmed, Vaneja Mohanadasan, Mohammad Osama Bin Khalid, Muhammad Abdullah Bakhsh, Veronica Skaar, Ali Aslam, Ingrid Marie Stende, Vivian Vu, Batool Iqbal, Rebekka Orskaug og Ahmed Dahir Ahmed.

I forkant av forestillingen stod ti elever og trippet, nervøse for å lese egenproduserte tekster. Flere av dem bygde skrekkscenarioer i hodet og spurte flere ganger «tenk om..?».

Men på scenen avslørte de ikke sin egen nervøsitet. Tydelige stemmer ble applaudert gjennom hele forestillingen. Og midt i det hele fikk en av elevene alle i publikum til å stå opp for å strekke og tøye litt, slik at de skjerpet sansene.

Forestillingen var en stor suksess, med stolte foreldre og fornøyde lærere som ble overrasket over hva elevene kom med, når de fikk utforske de kreative sidene ved å skrive. Ikke minst var variasjonen av temaer stor. Det var tekster om krig, hester, vennskap, action- og spenningshistorier og skolekarakterer. Etter å ha mottatt hver sin rose, kunne de gå til venner og familie. Og man kunne høre flere av dem si: Det var jo ikke så skummelt! Etter en kjapp spørrerunde i etterkant av forestillingen, viste seg at denne måten å jobbe med tekst på, og å få skrive egne tekster selv, det var noe flere kunne tenke seg å fortsette med. Og en større suksess enn det kan man vel ikke be om!

Vi gratulerer alle elevene med flotte fremføringer!

NBIs Neha Naveen deler ut roser til forfatterne. Foto: NBI

NBIs Neha Naveen deler ut roser til forfatterne. Foto: NBI

Relaterte innlegg