Hopp til innholdet

Presentasjoner 2012 – 9 lesninger av nye scenetekster for barn og unge fredag 11. mai

Foto: Microsoft office onlineFredag 11. mai 2012 kl. 17.00-21.00 på Dramatikkens hus, Oslo

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU) avslutter nå det andre pilotåret med samarbeidsprosjektet Fordypning i scenetekst for barne- og ungdomsbokforfattere. Utdanningstilbudet gjennomføres av Dramatikkens hus og Norsk barnebokinstitutt (NBI) .

Vi har gleden av å invitere til lesninger av utdrag fra studentenes hovedprosjekter som de har utviklet i samarbeid med dramaturger, regissører og skuespillere fredag 11. mai 2012 kl. 17.00-21.00 på Dramatikkens hus i Oslo. Påmelding innen utgangen av 10. mai til julie@dramatikkenshus.no NB! Begrenset antall plasser. Besøksadresse: Tøyenbekken 34, Oslo

Les intervju med en av årets studenter Stedet der alle drømmer er – et møte med Hanne Hagerup

Fakta om Fordypning i scenetekst
Prøveprosjektet startet i august 2010 og er støttet av Norsk kulturråd/Kunstløftet. Hensikten er å tilby norske institusjonsteatre og det frie feltet et større tilfang av nyere scenetekster for barn og ungdom. Tilbudet har dette året gitt 9 forfattere mulighet til å prøve ut egne dramatiske tekster. Etter 3 år skal prosjektet evalueres og etablering av en fast utdannelse vurderes. Studiet er bygget opp rundt seks helgesamlinger over to semestre. Mellom hver samling får studentene skriveoppgaver, og tekstene blir prøvet ut i samarbeid med dramaturger, regissører og skuespillere. I tillegg leverer studentene et eget hovedprosjekt.

Ved siden av dette hospiterer studentene ved ulike institusjonsteatre hvor de får følge oppsetninger fra leseprøve til premiere. Dette året er Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Riksteatret, Teater Innlandet og Teater Manu involvert i prosjektet.

Foto: Norsk kulturråd/Kunstløftet

 

 

 

PROGRAM

Bror Søvns første natt på jobb
Bror Søvn har gått på søvnkurs. På vei til sin første jobb møter han en spion. Hvem er hun? Spionen vet visst ganske mye om ham. Snart er kvelden der, og han får nok å gjøre med kundene sine, ei jente og en fugl. Det er egentlig ganske slitsomt å være søvnbror. Fra 4 år.

Tekst: Lise Männikkö
Instruktør: Kristian Lykkeslet Strømskag

Ord
«Ord» handler om mobbing. «Ord» handler om de ordene som fester seg. «Ord» handler om viljen til å forsvare andre. Fra skolealder.

Tekst: Janne Aasebø Johnsen
Instruktør: Lene Therese Teigen

Det som er sant
Venninnene Linn og Solveig får på ein fest høyre at ei jente i klassa, Hanna, har vorte valdtatt av ein to år eldre gut, som dei alle kjenner godt. Guten nektar for at det er sant. Kven lyg? Solveig er ikkje i tvil og set i gang støtteaksjon for Hanna. Linn er sjølv forelska i han som er skulda og vil helst tru på han. Hendinga skaper konfliktar og set vennskap på vanskelege prøver. Fra 10 år.

Tekst: Magnhild Bruheim
Instruktør: Else Barratt-Due

PAUSE

Hjem til jul
Familieforestilling. Formen spenner fra det realistiske til det overnaturlige og teatrale. En tekst som tar utgangspunkt i møte mellom generasjonene, både personlig og kulturelt, her det samiske og norske. Undertema Alzheimer.
Fra skolealder.

Tekst: Hege Siri
Instruktør: Kristian Lykkeslet Strømskag

Når nettene blir lange
Stykket forsøker å vise fram hvordan en liten familie lever med sorg. Hver karakter prøver å frigjøre seg, mens de samtidig sitter fast i ønsket om å ta vare på hverandre. Fra 10 år.

Tekst: Lise Knudsen
Instruktør: Gunhild Nymoen

TONEN
Ei jente har mista Tonen sin og utan Tonen blir livet trist og vanskeleg for jenta. Ho trur at Fossen har tatt den, og det er ved den farlege Fossen dramaet går føre seg. Stykkjet kan setjast opp med dans, dokker eller figurar og musikk. Fra 5 år.

Tekst: Liv Marie Austrem
Instruktør: Gunhild Nymoen

PAUSE

Enter your life
To tenåringer og en pensjonist havner fra ulike startstedER inne i kommunens datasystem. I det digitale rommet må de tre forholde seg til hverandre og mappene de finner om seg selv og sine liv. Stemmer den digitale informasjonen med virkeligheten? Hvilken makt har de over egne liv? Og hvem eier sannheten? Fra 12 år.

Tekst: Elisabeth Helland Larsen
Instruktør: Jon Tombre

3LIV
Flommen, tørken, krigen: Tre unge mennesker kjemper i et herjet, uttørket landskap. To av dem har overlevd naturkatastrofer, den tredje er barnesoldat. De har mistet alt og er henvist til hverandre for å redde livet. Fra 10 år.

Tekst: Frøydis Alvær
Instruktør: Lars Vik.

HYSJ! MAMMA SOVER
Tomas vil si unnskyld til mamma for å ha stjålet knappene hennes, men mamma sover og hun kommer aldri til å våkne. Når morfar viser Tomas knappestien, forandrer alt seg og sammen legger de ut på en ekspedisjon til det landet der alle drømmer er. Målet er å finne mamma, men for å finne mamma, er de først nødt til å finne dronningen, og det er ikke like enkelt som man kanskje skulle tro.
Fra 4 år.

Tekst: Hanne Hagerup
Instruktør: Erik Schøyen

 

 

Relaterte innlegg