Hopp til innholdet

Hvem er Brunlangøre? Tidligere forfatterstudent, Synnøve Borge, gir ut sin første faktafortelling

 

Synnøve Borge gikk på forfatterstudiet i faglitteratur for barn og unge på NBI fra 2012-2013. Boken hennes Brunlangøre var en del av hovedprosjektet hennes her.

Sak 2 Synnøve Borge

Foto: Synnøve Borge. Per Arne Opsahl

I boka følger vi en flaggermus gjennom et helt år og lærer samtidig en hel del fakta om dyret. Det er Lise Myhre, kvinnen bak tegneserien Nemi, som har illustrert boka. Forfatteren var veldig fornøyd med valget av illustratør og legger til: «Lise visste jo at brunlangøre ikke er en kanin!»

Borge beskriver boken selv som «en uautorisert biografi om en flaggermus. Det er på en måte en sann historie om noe jeg tenker kan ha skjedd». Det er allikevel sakprosa, og forlaget beskriver det som en faktafortelling.

 

 

Sak 2 Brunlangøre

Foto: Brunlangøre.Gyldendal

På spørsmål om hvorfor hun valgte å skrive om flaggermus svarer Borge at hun ville velge et dyr barn kan komme ganske nær innpå. «Det er mange dyr barn vet hva er, men de kan ikke noe om dem. Jeg kunne ikke så mye om flaggermus selv, men jeg har lest meg godt opp og snakket med personer som har mye spennende å fortelle om dem».

Borge sier hun har en misjon om at alle i Norge skal vite at brunlangøre er en flaggermus, og ikke en kanin. Og med denne boka er hun godt i gang. Og de som liker denne boka, kan glede seg over å vite at neste bok i serien av faktafortellinger fra Borge allerede er  på trappene.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterte innlegg