Hopp til innholdet

Lyden av stemmer, summen av ord – et nytt studentkull er i gang

Torsdag 29. august var det oppstart for det to-årige forfatterstudiet ved NBI nok en gang. 15 studenter kom gjennom nåløyet i denne runden og hadde sin første samling på veien mot å bli forfattere og litteraturformidlere.

Dette er femte gang NBI setter i gang med et nytt studentkull. Forfatterutdanningen er landets eneste forfatterutdanning spesielt rettet mot dem som ønsker å skrive for barn og unge. Studiet er NOKUT-godkjent og gir dermed studiepoeng. Nærmere førti utgivelser er blitt resultatet av forfatterstudentenes arbeid så langt siden oppstarten i 2006.

Foto: NBI

Vi ønsker velkommen til Lene Ask, Elen Betanzo, Espen Dekko, Liv Gulbrandsen, Helene Guåker, Per A.D. Jynge, Christian Lyder Marstrander, Amir Mirzai, Bergljot Nordal, Maria Eva Orieta, Sarah Ramin Osmundsen, Helga Samset, Inga Semmingsen, Gudrun Skretting og Andrine Sæther.

heleneguaker-2

Foto: Privat

Helene Guåker fra Nes på Hedmark er en av dem som kom gjennom nåløyet. Med voksenroman nummer tre til våren er hun en av dem med mye skriveerfaring.

Hva fikk deg til å søke forfatterutdanningen ved NBI?

– Først og fremst fordi jeg ønsker å bli barnebokforfatter og har lyst til å stå på flere bein. Det er viktig for meg å ha kunnskap i flere sjangre. Det er noen barnebokforfattere som har satt så dype spor i meg, og noen må sette dype spor i neste generasjon også, selv om det ikke nødvendigvis blir meg. Tenk om jeg kunne inspirere andre til å bli forfattere også!

Parallelt med forfatterutdanningen fortsetter NBI sitt samarbeidsprosjekt med Tokerud og Rommen skoler i Groruddalen. NBI gjennomfører skrivekurs for norsklærerne ved skolene, og deretter blir det utlyst en skrivekonkurranse for alle niendeklassingene. Alle elevene skal skrive og levere en tekst, som vil bli vurdert av en jury. Blant bidragene vil ca 12 tekster bli plukket ut – seks fra Rommen og seks fra Tokerud. Vinnerne får komme til Norsk barnebokinstitutt og ha syv dager med skrivekurs, i regi av NBIs forfatterstudenter.  Det er Neha Naveen, tidligere forfatterstudent og nå aspirant i NBI gjennom Kulturrådets aspirantordning, som holder i prosjektet i NBI sammen med utdanningsleder Dag Larsen.

NBIs forfatterutdanning

Mer om samarbeidet med Tokerud og Rommen skoler:
Skriv det! Si det! Skriv det igjen!
Tolv 9. klassinger vant skrivekonkurranse
Skriv fra hjertet, skriv!

 

Relaterte innlegg