Hopp til innholdet

Oppstart for over 50 studenter på Norsk barnebokinstitutt

bilde 3NBI utdanner morgendagens forfattere og formidlere av barne- og ungdomslitteratur.

Onsdag 20. august var det oppstart for NBIs nye nettstudie i samtidslitteratur for barn og unge. Videreutdanningen har som mål å styrke kompetansen på ny barne- og ungdomslitteratur. Det nye studiet hadde over 50 søkere, og rundt 30 høyt kvalifiserte studenter fra hele landet ble tilbudt plass. De fleste jobber allerede med formidling av barne- og ungdomslitteratur, i biblioteksektoren, skolen eller media.

“Oppstarten var tilnærmet knirkefri,” sier studiets prosjektleder Øystein Espe Bae. Kvalitet og kommersialisme i serielitteraturen er det første temaet studentene skal fordype seg i, og alt arbeidet foregår via nettet.

Torsdag 28. august var det oppstart for det andre kullet i landets eneste forfatterutdanning spesielt rettet mot dem som ønsker å skrive sakprosa for barn og unge, forfatterutdanning i faglitteratur for barn og ungdom, et prøveprosjekt som er initiert av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Seks studenter skal i løpet av det neste året lære om faglitteratur for barn og unge og arbeide med egne faglitterære prosjekter.

“Oppstarten på studiet ved den faglitterære utdanning lovar svært godt, studentane var engasjerte og snakkesalige,” sier studiets prosjektleder Margunn Vikingstad. “Tema for første samling var mellom anna kva er og kva kan vere sakprosa for barn, kva slags sakprosa blir gitt ut i dag, og kunnskap og historisk tradisjon knytt til sakprosa for barn og ungdom.”

De skjønnlitterære forfatterstudentene tok også fatt på et nytt studieår torsdag 28. august. Det femte kullet i forfatterutdanningen ved NBI starter sitt andre og siste studieår. I løpet av det neste året skal de femten studentene jobbe med et selvvalgt hovedprosjekt.

Så langt har 30 av de 56 studentene som har fullført forfatterutdanningen debutert, og noen har gitt ut flere bøker.

NBI ønsker alle studenter velkommen til et nytt studieår!

 

 

Relaterte innlegg