Hopp til innholdet

Ny forfatterutdanning for sakprosa for barn

Saken er hentet fra NFFOs hjemmesider:

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening samarbeider nå med Norsk barnebokinstitutt om en ny forfatterutdanning for forfattere som vil skrive sakprosa for barn og unge. Foreningen har satt av 750.000 kroner de neste tre årene til utdanningen, som i første omgang er en prøveordning.

I tillegg har Norsk kulturråd bevilget 250.000 kroner for studieåret 2012-2013. Norsk barnebokinstitutt skal forvalte og avholde studiet.
Foto: Magnus Holm– Som forfatterorganisasjon mener vi at det er viktig å bidra til at forfattere blir interessert i å skrive sakprosa for barn. Barn og unge skal ikke avspises med oversatte bøker fra andre språk og det er viktig for oss at det skrives norsk sakprosa for barn og unge av høy kvalitet. Denne litteraturen er for mange barn inngangen til det å begynne å lese, sier generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, Trond Andreassen (bildet).

Foreningen satser mye på sakprosa for barn og unge, og har i tillegg til pengene til en forfatterutdanning bevilget 800.000 kroner til et eget stipend til forfattere som vil skrive fagbøker for barn og unge, med frist 2. mai i år. NFF organiserer nærmere 5.500 forfattere og oversettere av sakprosa, innen alle sjangre.

Den nye utdanningen skal foregå på samme måte som forfatterskolen for skjønnlitteratur ved Norsk barnebokinstitutt. Det er plass til ti studenter på den ettårige utdanningen, som har søknadsfrist 30 mai.

– Etter tre år skal ordningen evalueres og vi vil da vurdere om dette skal bli et permanent studietilbud, sier Andreassen.

Ny forfatterutdanning for forfattere som vil skrive faglitteratur for barn og unge:
• Oppstart høsten 2012, søknadsfrist 30. mai.
• 10 studenter får plass på studiet, som foregår i regi av Norsk barnebokinstitutt.
• NFF har bevilget 250.000 i året til studiet de neste tre årene, til sammen 750.000 kroner. Norsk kulturråd har bevilget 250.000 kroner det første året.
• Første prosjektår har et budsjett på 700.000 kroner.

Kontakt og mer informasjon:
Hilde Østby, Kommunikasjonsansvarlig, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, mobil: 97 97 35 72

Dag Larsen, utdanningsleder ved Norsk barnebokinstitutt, mobil: 90 84 48 22

Trond Andreassen, generalsekretær ved Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, mobil: 90 19 78 51

Les på NFFOs hjemmesider

Relaterte innlegg