Hopp til innholdet

Sagt av tidligere studenter

anniken bjornesAnniken Bjørnes, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2006-2007
Våren 2010 debuterte jeg med min første barneroman, og uten Forfatterutdanningen ved NBI hadde det aldri skjedd. Der fikk jeg opparbeidet selvtilliten og troen på eget talent, forståelse for hver forfatters unike fortellerstemme og språk, og hjelp til å finne min egen fortellerstemme og mitt eget språk. Og møtet med alle de ulike forfatterne, som forelesere og konsulenter, var utrolig inspirerende
nina elisabethNina Elisabeth Grøntvedt, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2007-2009
Jeg er så utrolig glad for at jeg fikk gå to år på Forfatterutdanningen ved NBI. De mange møtene med andre skrivende mennesker, prøvingen, feilingen, treningen og kompetansen jeg har fått med meg derfra ser jeg på som uvurderlig. ANBEFALES!»
mahmona khanMahmona Khan, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2007-2009
«NBIs forfatterutdanning har åpnet mine øyne for en litteraturverden jeg knapt kjente til. Utdanningen har gitt dypere innsikt og forståelse for hvorfor feltet barn- og ungdomslitteratur er viktig. Det beste ved det toårige studiet har vært den enorme lese- og skrivegleden som jeg har tatt med meg videre.»
Marianne KaurinMarianne Kaurin, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2009-2011
Utdannet forfatter? Det er det vel ikke noe som heter! Jo, tenk. Hvis du i utgangspunktet synes det er gøy å skrive, hvis det gir deg noe helt spesielt, hvis du lurer på om du har talent til å drive det litt videre, få til noe mer, prøve deg fram, da bør du søke opptak på NBIs forfatterutdanning. Gjennom utdannelsen fikk jeg både teoretisk og praktisk tilnærming til det å skrive. Jeg fikk møte ulike forfattere og bli kjent med måten de jobber på. Jeg fikk tilbakemeldinger på det jeg selv skrev og mulighet til å gi tilbakemelding på det andre skrev. Og jeg lærte en hel rekke med knep for å skru tekstene sammen på best mulig måte, få fram nyansene, språket, rytmen, stemmen. Boken jeg nå har utgitt er et resultat av andre året på utdanningen. Den hadde ikke blitt til hvis jeg ikke hadde mannet meg opp og sendt inn søknaden. Og vips, etter to fantastiske år, er jeg utdannet forfatter. Utdannet. Med studiepoeng og det hele. Og så gøy det var!
Vera Micaelsen(1)Vera Micaelsen, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2011-2013
To makeløse år.
Jeg er i gang! Jeg skriver! Jeg er forfatter. Norsk barnebokinstitutts utdanning har gitt meg trygghet og erfaring. Den har gitt innsikt og kunnskap om teori og litteraturhistorie og gjør at jeg føler jeg står solid plantet i litteraturen. Vi tuller mye med at alle forsnakker seg og kaller det kurs, – UTDANNING! roper vi, – det er ikke et kurs, det er en UTDANNING! Og det er det. Vi som er så usedvanlig talentfulle (for det må man nemlig være) og så heldig at vi har fått lov til å gå denne skolen, har fått utdanning i det å skrive skjønnlitterært for barn og unge. Det er unikt, og det er fantastisk. Det har vært to makeløse år og de kommer til å prege resten av mitt liv.
Oddmund KarevikOddmund Kårevik, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2011-2013
Det var ei god venninne som sa det til meg.
– Hvorfor ikke søke? Og eg måtte ta meg i det. Koffor ikkje? Kva hadde eg å tape på det. Okei. Eg kunne sjølvsagt risikere å bli skuffa. Kanskje eg ikkje kom inn. Men eg søkte. Etter intervjuet ringte eg den same venninna. -Jeg tror du kommer inn, sa ho. Det trudde eg også. Eg synst eg hadde gjort eit strålande intervju. Om noko, så har kanskje åra på NBI har gjort meg litt meir audmjuk. Eg var iallefall svært heldig. Eg kom inn. Heilt på tampen. Som den siste i gruppa. Og for å sitere eit kjend dikt av Robert Frost: «and that has made all the difference.» Eg har fått utvikla meg på svært mange måtar. Til dagleg jobbar eg som bibliotekar for barn og unge. Alt det eg har lært i løpet av studiet, både om barnelitteratur, litteraturformidling og teori, går rett inn i min kvardag. Der eg er. No. Aller mest spennande har det nok likevel vore å få sjanse til å utvikle meg sjøl som skrivar. Eg har definitivt blitt ein betre lesar. Både når det gjeld eigne og andre sine tekstar. Hvis du har litt lyst til å søke, så er det ikkje noko å tvile på. Ikkje i det heile tatt. Og eg er nesten litt misunneleg for at det er du, og ikkje eg, som skal gå på dette studiet. Denne gongen. Lukke til.

Amir utsnitt (2)Amir Mirzai, forfatterutdanningen i skrivekunst og litteraturformidling 2013-2015
Jeg begynte ved NBI som 53-åring. Etter noen kriger, borgerkriger og fengselsopphold, trodde jeg at jeg hadde fått med meg det meste. Men tidlig ante jeg likevel at dette studiet var enda mere spennende enn selve krigen. Veiledning og undervisning fra et topp-engasjert korps av dyktige fagfolk har gitt meg fred og gjort NBI til mitt andre hjem. Jeg mener at dette studiet har vært den fineste reisen jeg så langt har vært på, med ypperlig reisefølge, konduktør og lokomotivfører.