Hopp til innholdet

Dustefjerten slippes på teaterscenen

Faksimile fra nettsiden til Den mangfaldige scenen

Rune Belsviks Dustefjerten går til scenen denne sommeren. Forestillingen Dustefjerten og den store sommarferieturen settes opp av Den mangfaldige scenen fra 17. til 21. juni.

Dustefjerten og den store sommarferieturen er ei framsyning om samhald; det å kjenne seg som ein del av ei gruppe, det å ikkje kjenne seg som ein del av ei gruppe, det å ynskje å være ein del av ei gruppe og det å ikkje klare å vere ein del av ei gruppe. Og så handlar det om undringa ved å skjøne at ein er i ferd med å bli vaksen, og det å våge å snakke om at noko er i ferd med å endre seg.

Slik omtaler barne- og ungdomsteatret Den mangfaldige scenen oppsetningen av teaterstykke basert på den siste boka i  Dustefjerten-serien til Rune Belsvik. Karakterene i fortellingen befinner seg i  «Landet ved bekken», et sted som ikke her helt ulikt Hundremeterskogen eller Mummidalen. De vet at sommeren har kommet, når de ser en sommerfugl fly forbi, og dette betyr at de skal reise på ferie. Men det er ikke så lett å komme seg avgårde.

Stykket er dramatisert og regissert av Erlend Samnøen, og vises seks ganger i perioden 17. til 21. juni i Nynorskens hus i Rosenkrantz’ gate 8 i Oslo.

Den mangfaldige scenen er et teater for barn og unge fra 6 til 28 år, og gir den enkelte utøver mulighet til å ta i bruk og utvikle sine skapende evner i samarbeid med kunstnere. Teatret har årlig tilbud til 150 unge i hovedstaden, som gjennom kurs og verksted, i og utenfor skolen, får være med på å lage små og store forestillinger.

Relaterte innlegg