Hopp til innholdet

Styre og råd

Norsk barnebokinstitutts styre

Arild Grande (styreleder)

Taran Bjørnstad (styremedlem), Aina Lian Flem (styremedlem), Ole Ivar Burås Storø (styremedlem), Tony Joakim A Sandset (styremedlem), Sunniva Sunde Krogseth (styremedlem), Hanna Elise Vrålstad Brodshaug (studentvalgt styremedlem), Steffen R M Sørum (ansattvalgt styremedlem)

Arild Grande

Arild Grande

Styreleder

Tidligere politiker (Ap) og medlem av Familie- og kultur­komiteen på Stor­tinget, nå myndighets­kontakt i Virke. Organist.

Foto: Virke

Arild Grande

Ole Ivar Burås Storø

Styremedlem

Kommer fra Bjerkvik i Nordland og jobber til daglig i Foreningen !les. Sitter i program­rådet til Appelisina lit­teratur­festival og juryen til Riks­måls­forbundets barne- og ungdoms­bok­pris. Har vært hoved­styre­medlem i Norsk Bibliotek­forening 2014-2022 og ledet Litteratur­politisk utvalg i foreningen. Har også vært jury­medlem i Hav­manns­prisen 2018-2020.

Foto: Naomi Garseth

Arild Grande

Hanna Elise Vrålstad Brodshaug

Styremedlem, studentvalgt

Har en bachelor i bibliotek og informasjonsvitenskap, samt gått på forfatterstudiet i Bø. Er også med i styret til Oslostudentenes syklubb og jobber som museumsvert på Eidsvoll Bygdetun.

Arild Grande

Taran L. Bjørnstad

Styremedlem

Forfatter. Utdannet medie­­viter (Cand. Polit.UiO) og har arbeidet som medie­­forsker og analytiker. Var forenings­­leder i NBU (Norske Barne- og Ungdoms­­bok­­forfat­tere) fra 2017-2021. Styr­e­medlem fra 2022

Foto: Adrian Nielsen, NORLA

Arild Grande

Tony Sandset

Styremedlem

Jobber som Forsker ved Medisinsk Fakultet der han også er leder for Likestilling- og Mangfoldsutvalget. Han er også nestleder i styret til Minotenk. 

Foto: Malin Westermann, Minotenk

Arild Grande

Steffen R. M. Sørum

Styremedlem, ansattvalgt

Fagleder for forfatter­utdan­ningen på bachelor­nivå, forfat­ter og første­amanuensis i skrive­kunst. Sørum har jobbet i forlags­bransjen i 16 år, som forlags­redaktør for barne- og ungdoms­litteratur. Han debuterte i 2000 med romanen Du elsker meg og har siden gitt ut en rekke bøker for både barn, ungdom og voksne. For boken Skriv genialt!, som han skrev sammen med Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos, fikk Sørum Kultur­departementets pris for beste fagbok i 2016.

Foto: Niklas R. Lello

Arild Grande

Aina Lian Flem

Styremedlem

Pensjonert første­lektor i sosialt arbeid fortsatt til­knyttet NTNU. Har særlig fokus på kritiske perspektiver i møte med ut­fordringer i et mang­foldig samfunn. Dessuten lang erfaring fra inter­nasjonalt samarbeid gjennom oppdrag og styre­verv.

Foto: NTNU

Arild Grande

Sunniva Sunde Krogseth

Styremedlem

Er utdannet ved Kunst­­høgskolen i Oslo (BA) og Konst­­fack i Stock­­holm (MFA). Hun bok­­debuterte i 2020 med Natur­­instruksjoner, en poetisk bilde­­bok for voksne. Naturen er en gjennom­­gående tematikk i hennes arbeid. Hun har mottatt flere priser for illustrasjonene sine og fikk NBUs debutant­­pris, Troll­­krittet, for barne­­boken Natt­­svermerne. Sammen med for­fatter Ingrid Z Aanestad er hun nominert til Nordisk råds litteratur­­pris for barne- og ungdoms­bøker for boken Berre mor og Ellinor.

Foto: Johanne Nyborg

Norsk barnebokinstitutts råd (2020-2023)

Universiteter og høyskoler (Universitetet i Agder)
Cecilie Takle
Ingeborg Eidsvåg Fredwall (vara)

Institusjoner og organisasjoner innen annen barnekulturformidling: Nordic Black Theatre
Ali Djabbary
Terese Mungai-Foyn (vara)

Institusjoner og organisasjoner innen annen barnekulturformidling: Kulturtanken
Kristin Stoltz Thomassen
Hege Posaas (vara)

Kunsthøyskoler (Norges musikkhøyskole)
Birgitte Oppegaard Pollen

Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU)
Mari Moen Holsve
Bjørn Ingvaldsen (vara)

Norsk bibliotekforening
Helene Voldner 
Ann Berit Hulthin (vara)

Norsk kritikerlag
Egon Låstad
Maya Troberg Djuve (vara)

Norsk bokhandlerforening
Emilie Jarto
Anne Schiøtz (vara)

Den Norske Forleggerforeningen
Eva Thesen
Bjørgulv Vinje Borgundvaag (vara)

Grafill/Tegnerforbundet
Åshild Irgens

Norsk barnebokinstitutts styre
Arild Grande

Nasjonalbiblioteket, observatør
Sofie Arneberg
Bente Granrud (vara)