Hopp til innholdet

Forsker- og lesesalsplasser

Norsk barnebokinstitutt holder til i bygget «Halvbroren» i Observatoriegaten 1b på Solli Plass i Oslo. I våre lyse og luftige lokaler i 4. etasje har vi en lesesal med plasser for forskere, nåværende og tidligere studenter ved instituttet og andre som arbeider med barne- og ungdomslitteratur.

Instituttet eier en stor boksamling som forvaltes av Nasjonalbiblioteket. Forskningslitteraturen og de 3 siste års fag- og skjønnlitterære utgivelser befinner seg på Norsk barnebokinstitutts lesesal. Tidligere utgivelser er tilgjengelige fra Nasjonalbibliotekets magasin. Utlån av bøker skjer gjennom Nasjonalbibliotekets utlånssystem.

Forskerplass
Forskerplass på Norsk barnebokinstitutt
Sittegruppe lesesal
Fra lesesalen ved Norsk barnebokinstitutt

Forskerplasser

Foruten en arbeidsplass med flott utsikt får du tilgang til en stasjonær pc, egne hyller og en låsbar skuffeseksjon. Forskere som ønsker fast forskerplass kan sende en kort søknad som beskriver prosjektet du holder på med, hvorfor du ønsker å benytte plassen og hvor lenge. Søknaden sendes til administrasjonsleder Ellen Aagaard: ellen.aagaard@barnebokinstituttet.no

Lesesalsplasser

Det er 17 plasser på vår lesesal. Plassene er tilgjengelige i kontortiden for nåværende og tidligere studenter ved instituttet og andre som arbeider med barne- og ungdomslitteratur. Alle plassene har strømuttak og tilgang til eget trådløst nettverk.

Det er mulig å få fast leseplass for ett semester. Søknad om dette sendes til ellen.aagaard@barnebokinstituttet.no