Vi inviterer til Barnebokkritikks årlige kritikerseminar, i samarbeid med Periskop og Barnebokkritikk, fredag 25. oktober.
Hvor kunstig er kunstig intelligens?
Og hvor intelligent er kunstig intelligens? Hvor kunstnerisk er kunstig intelligens? En av årets heftigste debatter på barnebokfeltet fant sted i kjølvannet av Barnebokkritikks publisering av en kommentarsak med en KI-generert illustrasjon. Hva blir det neste, når KI-illustrasjoner til og med dukker opp i slike sammenhenger? Nå er tiden kommet for å oppsummere og ta lærdom, men ikke minst forsøke å se framover. Står vi midt i et paradigmeskifte? På hvilke måter er KI en trussel for den profesjonelle kritikken og litteraturfeltet for øvrig? Og er det noe ved den teknologiske utviklingen som gir oss håp?
Innledning, panelsamtale og workshops
Arrangementet er todelt, og starter med en innledning og en innledning av Rune Johan Krumsvik, som spør: Kunstig intelligens – «etisk minefelt», profesjonsutfordrende, men også et mulighetsrom? Etter dette får vi en panelsamtale om hvordan forfattere, illustratører, forleggere og kritikere på barnebokfeltet skal forholde seg til kunstig intelligens, før Kari Skjønsberg-prisen deles ut av juryleder Lykke Guanio-Uluru. I del to blir det to workshops, som i titlene spør Veien videre – Kunstig intelligens er nå blitt en del av verden. Hvilke muligheter gir det oss? og Kommer roboter til å overta jobben din?
Kari Skjønsberg-prisen
Kari Skjønsberg (1926–2003) var pionér innen barnelitteraturforskning. Hun var også opphav til stiftelsen Kari Skjønsbergs fond. Fondet deler ut Kari Skjønsbergs pris til en forsker eller forskningsformidler som har utmerket seg på fagfeltet. Juryleder Lykke Guanio-Uluru vil dele ut prisen til årets vinner kl. 12.15 denne fredagen.
Formålet til Kari Skjønsbergs fond er å stimulere til kunstnerisk og akademisk forskning, og forskningsformidling innen fagfeltet barne- og ungdomslitteratur. Fondet forvaltes av Norsk barnebokinstitutt.
Praktisk informasjon
Seminaret er et samarbeid mellom Barnebokkritikk, Periskop og Norsk barnebokinstitutt, og er støttet av Cappelen Damm, Gyldendal, Aschehoug, Samlaget, Mangschou, Omnipax, Kagge, Vigmostad & Bjørke, Periskop og IBBY.
Tid: Fredag 25. oktober fra 9.30 til 15.30
Sted: Norsk barnebokinstitutt i Observatoriegata 1B i Oslo, Møterom 70 i 1. etasje.
Pris: Gratis for kritikere og støttegivere, kr. 300 for andre. Lunsj koster kr. 300 for alle deltakere. Totalt for inngang og lunsj, kr. 600.
Påmelding: innen 5. oktober til redaksjonen@barnebokkritikk.no
Mer informasjon: Fullt program og mer informasjon finner du på barnebokkritikk.no
Første halvdel av arrangementet strømmes øverst på denne siden.