Hopp til innholdet

Marvin Halleraker. Månedens illustratør juni 2015

Marvin Halleraker, f. 28. 11. 1962.

Grafisk linje ved Bergen Kunsthøyskole (1981 – 84).
Marvin Halleraker har jobbet som illustratør etter endt utdannelse, hovedsaklig som avistegner. Først ansatt som fast politisk tegner i Bergens Tidende, og videre som frilans illustratør, med fast levering til BT, Morgenbladet og Vårt Land.

For aviser har MH primært tegnet redaksjonelle illustrasjoner til politiske kommentarer, men også portretter, vignetter og lignende gjennom 25 år. Marvin Halleraker har illustrert mange barne/bildebøker, og har samarbeidet med prisvinnende forfattere som Frode Grytten (Hull og Sønn), Erna Osland (Skarpe tenner/Fint å ha far), Bjørn Sortland (Halleluja/Et portrett av Händel) Bjørn Arild Ersland (Dr. Løvlands vindfelle) og senest Gaute Heivoll (Lyset om kvelden).

I 2007 debuterte Marvin Halleraker som forfatter med sin egen bildebok HØYT OVER HUSENE. Denne ble nominert til Brageprisen. Boken er oversatt til flere språk. Han har fått mange priser for sin virksomhet, blant annet Kulturdepartementets Illustrasjonspris. Samme året kom boken Diverse teikningar ut. Den er skrevet av Hilde Sandvik, og designet av Geir Goosen. Dette var en samling avistegninger gjennom mange år, og en samtale mellom Halleraker og Sandvik. Boken fikk Visuelt 2008 sin Spesialpris.

I 2011 skrev og illustrerte han bildeboken FREDDY, som også er solgt til flere land. Marvin Halleraker har sittet i flere juryer og styrer, blant annet i Årets vakreste bøker og Norsk Illustrasjonfond. For tiden har MH også et samarbeid med Mikrofilm.

Fra 2008 tok Marvin Halleraker opp igjen musikkvirksomheten, og begynte aktivt å skrive sanger. I 2011 gav han ut sitt debutalbum THERE`S ANOTHER GREEN, og høsten 2015 kommer hans andrealbum SOME WILL LOVE YOU.

Webside: www.marvin.no

 

 

 

Relaterte innlegg