Hopp til innholdet

Marius Renberg. Månedens illustratør mai 2016.

Marius Renberg (1965) er illustratør og designer. Han studerte illustrasjon ved Kingston University i London der han gjennomførte en Bachlor of Arts med en serie illustrasjoner basert på J.G. Ballards bok “Empire of the Sun”. 
Han har siden drevet vekselsbruk mellom illustrasjon og design, og ofte kombinert dem i en rekke forskjellige typer oppgaver som plateomslag, plakater, designprofiler og diverse branding-prosjekter. Men bøker har alltid vært en gjennomgående interesse. Første bokomslag var til Erik Fosnes Hansens «Falketårnet» i 1985, og omslaget han jobber med nå i begynnelsen av mai 2016 er til den samme mannens kommende roman «Et hummerliv». Det har i mellomtiden blitt laget – ved siste opptelling – en 500-600 bokomslag, og noen illustrerte bøker attåt. Siste (og hittil største) illustrerte bokprosjekt var «Den store spøkelsesboka» som han laget sammen med forfatter Tom Egeland (Aschehoug, 2015).

Renberg har bla. mottatt «Merket for God Design», «Oslo bys Kulturstipend», prisen for «Årets vakreste bok» og gull i klassen beste bokomslag i «Årets vakreste bøker». Han har hatt en rekke verv bla. som nestleder i Grafill og sitter for tiden som medlem i pregkomiteen i Norges Bank.

Marius legger ut (forsøksvis) daglige tegninger på Facebook. Du finner disse drodlene her:
Første år med drodler finner du her: 
Hvis du vil lese mer om et av hans tidligere barnebokprosjekter kan du besøke: www.trevisedyr.no
Ta gjerne kontakt med Marius Renberg via www.mariusrenberg.no

Relaterte innlegg