Hopp til innholdet

Møt nordiske superhelter på Norsk Litteraturfestival

I år feirer Norsk Litteraturfestival sitt 20-års jubileum og programmet til nordens største litteraturfestival går av stabelen 26.-31. mai. Kronprinsesse Mette Marit står for den offisielle åpningen, og Norsk  barnebokinstitutt inviterer til et møte om nordiske superhelter i samarbeid med Norsk Litteraturfestival.

Tendenser i nordisk barne- og ungdomslitteratur

Onsdag 27. mai kl 17.00-17.50 i Galleri Zink
Storgata 49, Lillehammer

Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris ble delt ut for første gang i 2013. Prisen for 2014 gikk til Håkon Øvreås og Øyvind Torseter for boka Brune, som juryen mente var «en fortelling med klassiske kvaliteter, som samtidig er med på å fornye fortellingen for barn, i norsk og nordisk tradisjon». Hanne Kvist var nominert fra Danmark for sin bok To af allting. I denne samtalen møter vi Øvreås, Torseter og Kvist i en samtale om prisen, om den nordiske barne- og ungdomslitteraturen og om de kan se tendenser på tvers av landene. Programleder er Nina Aalstad.
Inngang kr 100,-

Brune_hd_imageTo af alltingFestivalen byr på møter med Anna Fiske, Simon Stranger, Lene Ask, Per Nilsson, Vera Micaelsen, Xueting Yang og Veronica Salinas. Det blir samfunnskritikk, samtaler om hvordan man kan tegne sant, seminar om litteraturformidling i skolen, utdeling av U-prisen, fokus på selfies og sviktende selvtillit -og mye, mye mer…

Festivalledelsen presenterer ellers årets program slik:

«Blant høydepunktene i årets festivalprogram er en av nestorene i canadisk litteratur, Margaret Atwood, de anerkjente kinesiske forfatterne Bei Dao, Xinran og Xi Chuan, den unge franske stjerneforfatteren Edouard Louis og den jordanske tegneserieforfatteren Bakhit Suleiman. Med fokus på dystopisk litteratur, et geografisk dykk ned i det kinesiske, en rekke sentrale nordiske forfattere representert, debatt og poesi ønsker vi velkommen til en festival vi håper vil underholde, utfordre og inspirere.»

 

 

 

Se hele programmet for Norsk Litteraturfestival her

Se seminaret om litteraturformidling i skolen her

Les mer om de nominerte til U-prisen her

«Brune» vinner Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris

 

Relaterte innlegg