Hopp til innholdet

NBUs debutantpris Trollkrittet til Michael Stilson

Trollkrittet tildeles Michael Stilson for ungdomsromanen Bare spille ball Cappelen Damm 2018

Foto: Cappelen Damm

Foto: Knut Aage Dahl/Cappelen Damm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryens begrunnelse for tildelingen

Til å være et lite land, kan Norge likevel skilte med en allsidig barne- og ungdomslitteratur. I spennet mellom korte bildebøker og lange romaner, finnes det et vell av muligheter for den som søker. Ofte er verkene gode. Og så, av og til, dukker det opp en bok som nærmest renner over av fortellerglede, spenst – og som gir leseren denne unevnelige fryden som inntreffer under inntak av god litteratur. Boken rammer rett og slett leseren sin. Årets debutant har skrevet en slik bok. Les hele begrunnelsen hos Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere

 

Trollkrittet – NBUs debutantpris for 2018

Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres (NBU) debutantpris Trollkrittet ble innstiftet av årsmøtet i 2010 og er foreningens pris til fjorårets beste skjønnlitterære barne- eller ungdomsbokdebutant. Prisen deles ut lørdag 30. mars i forbindelse med NBUs årsmøte på Leangkollen Hotell i Asker. Prisen består av 25 000 kroner og et diplom laget av illustratør og forfatter Stian Hole. Prisjuryen er Norske Barne- og Ungdomsbokforfatteres litterære råd.

Navnet Trollkrittet er hentet fra Zinkens Hopps bok ved samme navn. Boken kom ut i 1948 og regnes som et høydepunkt i norsk nonsenslitteratur.

 

Relaterte innlegg