Hopp til innholdet

Ingrid Dos Santos. Månedens illustratør i mars 2017

Illustratør, animatør, tegneserietegner og -blogger Ingrid Dos Santos er månedens illustratør i mars. 

Jeg er utdannet illustratør og animatør med en bachelor fra Kingston University i London. Mitt første oppdrag da jeg flyttet tilbake til Norge var for VG og jeg husker hvor vanvittig spennende det var å gå inn på butikken, øye ut avisa og bla frem til mine illustrasjoner. Det ga meg et skikkelig kick og var også det som fikk i gang karrieren min som illustratør i Norge. Siden den gang har jeg hatt et bredt spekter av oppdrag, alt fra illustrasjoner for magasiner og plakater, til animasjonskampanjer for blant annet Universitetet i Oslo.

Jeg leste og skrev utrolig mye selv som barn, noe jeg er sikker på har påvirket hvordan jeg skriver og tenker i dag.

Å fortelle historier med tekst og bilde er noe jeg alltid har likt å gjøre, noe tegneseriebloggen min Alt ordner seg reflekterer. Jeg liker å sette ting på spissen og skriver mest om ting som opptar meg: Det kan være materialismen, singellivet, boligmarkedet, skjønnhetsidealer og andre samfunnsaktuelle temaer. Tegnestilen er nokså uraffinert, jeg jobber raskt og bruker sjelden lang tid på én tegning. Det er om å gjøre å få det ut raskt mens det fortsatt er aktuelt, som for meg er en ganske befriende måte å arbeide på.

I fjor ga jeg ut med min første bok, Skriv genialt! som er skrevet av Eldrid Johansen og Steffen Sørum og illustrert av meg (Aschehoug, 2016). Jeg leste og skrev utrolig mye selv som barn, noe jeg er sikker på har påvirket hvordan jeg skriver og tenker i dag. Det å ha muligheten til å inspirere og underholde barn gir meg mye glede.

Skriv genialt! er en bok med tips til barn og ungdom som ønsker å bli bedre til å skrive. Vi har hatt skrivekurs på barneskoler, der jeg tegner på direkten med innspill fra barna. I forbindelse med dette har vi også laget animasjonsfilmer om de ulike temaene i boka (som f.eks. «Synsvinkler», «En god begynnelse» og «Sjanger»). Boka ble nominert til Brageprisen i 2016 og ble nylig nominert til Kulturdepartementets fagbokpris.

Nå for tiden jobber jeg med et nytt bokprosjekt sammen med forfatter (og NBI-ansatt, red. anm.) Hilde Hagerup. Dette er en gjennomillustrert og lettlest bok for aldersgruppen 6-9 år som heter Bestefar og jeg sparer til hund. Den handler om en liten gutt som heter Pelle som ønsker seg hund mest av alt i verden. Han har en skrullete bestefar som finner på mye sprell, og som prøver å hjelpe Pelle med å skaffe penger til hund. Det går ikke alltid som planlagt. Boka kommer ut denne våren på Aschehoug.

ingriddossantos.no

Relaterte innlegg