Hopp til innholdet

Barnebokprat – en podkast fra Norsk barnebokinstitutt

Norsk barnebokinstitutt lanserer nå podkasten Barnebokprat, der vi knytter kunnskap om barnelitteratur opp mot aktuelle tendenser i samtiden.

Lytt til Barnebokprat på Spotify, Apple Podcasts, Soundcloud eller der du ellers lytter til podkast.

Vi kommer til å slippe nye episoder jevnlig, med oppstart 26. august 2021

Norsk barnebokinstitutt jobber med forskning, undervisning og formidling av barnelitteratur på ulike plattformer, og de viktigste målgruppene våre er bibliotekarer, lærere, studenter, forskere, forfattere og illustratører og andre formidlere, men podkasten er for alle som er interessert i barne- og ungdomslitteratur.

Vi vil ha med oss gjester fra det barnelitterære feltet, fra forskere og fagfolk til kunstnere og formidlere, og folk fra andre kunst- og kulturfelt, i tillegg til egne ansatte.

Programleder er Ingeborg Sivertsen Landfald, som jobber som forskningsformidler her hos oss, og av og til vil også andre ansatte ha en gjesteopptreden. 

Produksjonsteamet består av teknisk konsulent Dewan Jacobs, kommunikasjonsrådgiver Niklas Lello og formidlingsleder Birgitte Eek.

De første episodene

Episode 1 (26.8) og 2 (9.9) handler om mangfold i barnelitteraturen. For hva mener vi egentlig med mangfold, og er norske barnebøker mangfoldige? Det er noen av spørsmålene vi prøver å finne svar på i en to-delt samtale med skuespiller, forfatter og dramatiker Camara Lundestad Joof, forfatter Neha Naveen og Ruth Seierstad Stokke, førstelektor ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet.

Disse episodene ble spilt inn tidligere i vår, og det kan det hende du legger merke til underveis, men samtalen løfter fram sentrale – og tidløse – problemstillinger.

Deretter følger to ulike episoder om transkjønn og kjønnskreative barn i barnelitteraturen. 

I episode 3 (23.9) snakker vi med lektor og rådgiver ved Pro-senteret, Luca Dalen Espseth, om kjønnsmangfold og hvordan vi kan snakke med barn om kjønnskreativitet. Vi undersøker hvilke fortellinger som finnes om det å være trans, og hvilke vi savner. 

I episode 4 (14.10) får vi besøk av forfatter Line Baugstø og forfatter og regissør Jan Elisabeth Lindvik, i samtale om det å skrive om kjønnsmangfold. Her snakker vi om research- og skriveprosessen, hvorfor de valgte å skrive om transkjønn i et barne- og ungdomsperspektiv, og hva som har endret seg siden de først begynte å skrive om tematikken. 

Vi håper du følger oss fremover! Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller innspill.

Relaterte innlegg