Hopp til innholdet

Kulturtanken – Den kulturelle skolesekken Norge blir det nye navnet på Rikskonsertene

Den kulturelle skolesekken (DKS) har vært igjennom store endringer i løpet av 2016, og prosessen holder fortsatt på. Etter at Rikskonsertenes mandat ble endret, og administrasjonen av DKS flyttet dit, er det mange som er spente på utformingen av den nye etaten.

I en pressemelding fra Rikskonsertene tirsdag 26. april, Rikskonsertene blir Kulturtanken, kommenterer ledelsen og Kulturdepartementet det nye navnet:

– Dette er et navn vi er veldig glade for og som vi har et eierforhold til allerede, sier Ådne Sekkelsten, fungerende direktør i Rikskonsertene. Rikskonsertene har fått nytt og utvidet mandat som nasjonal enhet for alle kunstuttrykkene i Den kulturelle skolesekken (DKS). I dag har Rikskonsertene også fått nytt navn: Kulturtanken, med undertittelen Den kulturelle skolesekken Norge. – Navnet Kulturtanken rommer alt vi skal drive med i formidling av profesjonell kunst og kultur til barn og unge. Som den nasjonale enheten for DKS vil vi være en samlende aktør for kunnskapsutvikling på feltet, sier Sekkelsten.

Kulturtanken

Pressebilde: Birgitte Jordahl, Linda Hofstad Helleland og Ådne Sekkelsten. Foto: Lars Opstad/Rikskonsertene

Kulturminister Linda Hofstad Helleland er begeistret for navnet, og tror at Kulturtankens arbeid vil engasjere. – Jeg stoler på at Kulturtanken vil være en identitetsskapende drivkraft som skaper engasjement, er samarbeidende og inkluderende, sier Hofstad Helleland.

Les hele saken og mer om Kulturtankens mandat på Rikskonsertenes sider.

Les også Kulturtank eller kulturtanke på Periskop.no

 

 

 

 

 

 

Relaterte innlegg