Hopp til innholdet

Hvordan formidler man litteratur?

Anna Fiske er en av våre fremste visuelle historiefortellere. Hun har gitt ut over 60 bøker og turnert med Den kulturelle skolesekken i 15 år.

Anna Fiske
Anna Fiske, foto: Maja Hattvang

«I hennes barndomshjem hadde barnebøker like høy status som voksenbøker. De stod på rekke og rad i samme bokhylle. Hver jul helt til hun ble voksen, fikk Anna bildebøker i gave fra foreldrene. Og hver kveld var det kosestund med høytlesning.»

Dette kan vi lese om illustratør, tegneserieskaper og forfatter, Anna Fiske, i et intervju med henne på Kulturtankens nettsider. Hun forteller om en oppvekst i et hjem der barnelitteraturen hadde en sterk posisjon:

– Jeg tror det var litt unikt i mitt barndomshjem, det med at barne- og voksenlitteratur var likestilt. Foreldrene mine viste samme interesse og respekt for den litteraturen som var for meg.

Du kan lese hele intervjuet på Kulturtankens nettsider.

Fiske har også deltatt i vårt forskningsprosjekt Litteratur, litteraturformidling og kunstopplevelse 2016-2018, i en skrivekunstgruppe arrangert av instituttet ved Hilde Hagerup. Dette var utgangspunktet for Fiskes illustrerte roman Elven, som vant en Bragepris i 2018.

Relaterte innlegg